Considera del tot inadmisible que es prengui la llibertat de decidir quins espais informatius i formats cal fer servir per compensar la retransmissió de la Via Lliure. Demana als membres de la Junta i als polítics respecte per la feina dels periodistes.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya es mostra perplex per la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de marcar les pautes sobre com s'ha de compensar les forces no independentistes i que estableixi fins i tot el format. Després que hagi desestimat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els periodistes observem amb estupor que la JEC es prengui la llibertat de fer les escaletes dels mitjans públics i decideixi quins formats s'han de fer servir en els espais informatius.
Els magistrats i catedràtics entenen que és l'administració electoral, i no els mitjans públics, qui ha de definir com són aquestes mesures compensatòries i dóna la raó als partits que han rebutjat les entrevistes com a compensació. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya no entenem com poden actuar sense cap mena d'escrúpols ni vergonya, afavorint la connivència amb els partits polítics per acabar imposant el seu criteri.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya entén que la decisió és un atac en tota regla a un dels pilars fonamentals de tota democràcia, com és la llibertat de premsa i la no ingerència política. A més representa un menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes, que queden relegats i menystinguts.
Amb aquesta decisió, s'imposa un cop més un estat d'excepció informativa intolerable. Aquest cop, però, encara han anat més lluny. No només imposen ordre i temps dedicat a cada partit, sinó que també arriben a decidir quin format s'ha d'informar. Aquesta mateixa setmana des del Col·legi de Periodistes de Catalunya ja es va fer públic, per enèsima vegada, el despropòsit que significa no fer servir els criteris periodístics per informar durant les campanyes electorals.
Queda clar que per a la junta electoral, i els partits polítics que donen suport a aquesta pràctica, la informació en temps electoral té una funció propagandística enlloc de la informativa que és la que correspon a un estat democràtic.
Per aquesta raó la protesta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, campanya rere campanya, explicant que no té cap sentit que durant els períodes electorals els criteris periodístics quedin suprimits per la imposició dels anomenats blocs electorals, queda novament palesa.
Esperem que situacions tan absurdes com aquestes serveixin perquè cada vegada hi hagi més polítics i ciutadans que se n'adonin de la injustícia que suposa el segrest dels criteris periodístics durant les campanyes electorals i ens ajudin a assolir la nostra històrica reclamació.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari