L'Auditori Enric Granados va ser l'emplaçament escollit per la Conferència anual de l'alcalde de Lleida que ahir va pronunciar Àngel Ros. Rafa Gimena, president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va donar pas al discurs de l’alcalde amb una breu intervenció. Durant aquesta, Gimena, a més de donar la benvinguda als més de 240 assistents, va recordar que el Col·legi ha denunciat recentment de nou l’intent dels partits polítics de perpetuar els anomenats
blocs electorals , en relació a la nova Llei Electoral Catalana.
En l’edició d’enguany, periodistes col·legiats novament van tenir l’oportunitat de formular diverses preguntes a l’alcalde després del seu discurs En aquesta ocasió els escollit foren Oriol Bosch –delegat de l’ACN a Lleida; Estela Busoms – de UA1 Ràdio; Carolina Gili –delegada de TV3 a Lleida; Xavier Manau –del diari La Mañana; i Josep Maria Sanuy –del Grup Segre. L’any passat es va introduir aquest novetat durant la Conferència per generar més feedback i donar més protagonisme als col·legiats i col·legiades en aquest esdeveniment.
Pel que fa al discurs de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquest va encetar-lo amb el tema més rellevant de les darreres setmanes a Lleida: el cessament de Marta Camps com a primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme. Ros, dirigint-se al públic, va dir que els devia aquestes explicacions, donades les informacions que han anat apareixent sobre despeses indegudes i contractacions improcedents, de la mà de la extinent d’alcalde. Àngel Ros va lamentar que la situació electoral generi denúncies i no l’ètica.
Projectes de futur per Lleida
En matèria de projectes de futur per a la ciutat de Lleida –tema que acostuma a centralitzar de la Conferència Anual de l’alcalde de Lleida, el paer en cap va citar les peces bàsiques per a una Lleida competitiva: l’ocupació, l’educació, la cultura i la solidaritat. Ros també va enumerar els quatre eixos fonamentals de la Lleida del futur “la consolidació de l’economia del coneixement, el desenvolupament del sector industrial amb base agrària i càrnica, el desenvolupament de la industrial cultural i exercir com a capital d’aquests quatre eixos”, va afirmar. L’alcalde també va fer esment a la priorització de les polítiques d’ocupació, les educatives, les de promoció econòmica i les d’atenció social dels lleidatans i lleidatanes.
Respecte al sector industrial, Àngel Ros va afirmar que “la indústria que volem per Lleida treballa amb la recerca i l’esperit d’innovació que emergeix del Parc Científic i Tecnològic, de la Universitat i el seu capital humà i dels centres de Formació Professional”. Paral·lelament, el paer en cap va afegir que “la relació intensa entre la universitat, la empresa i l’administració és fonamental per al progrés del territori”. En aquest sentit, va posar com a exemple el Parc Científic, que s’ha erigit com la principal aposta lleidatana per la competitivitat i l’ocupació de qualitat.
La cultura i l'impacte econòmic
Pel que fa al sector cultural, Àngel Ros va definir La Llotja com un cas d’èxit ja que, “més enllà de l’aportació cultural i professional, l’equipament ha generat un impacte econòmic total per a la ciutat de 37 milions d’euros, a raó de 7,5 milions d’euros anuals”, va dir. L’alcalde també va ressaltar que la redacció del projecte del Museu Morera estarà enllestida aquesta primavera, que es farà un salt endavant amb el concurs de Piano Ricard Vinyes i que s’avançarà en la preparació de l’any Granados que tindrà lloc el 2016. A més, el paer en cap va recordar que Lleida torna a tenir festival de poesia i consolida el premi d’arts visual (Visual Art) i el de tecnologies de ciutats (Smart Ideas).
Respecte als col·lectius més vulnerables, el paer en cap va recordar la creació del Consorci d’Atenció a Persones sense Llar, integrat per Paeria, Bisbat, Arrels i Càritas, la propera construcció del Centre de Dia per a Persones sense Llar a l’Antic Mercat de Santa Teresa, que començarà a funcionar el 2016, i l’alberg municipal gestionat per Jericó.
L’anècdota de la nit fou quan un estudiant –l’acte va ser seguit per un grup d’estudiants de Periodisme de la UdL- va demanar intervenir amb una pregunta sobre el barri de la Mariola. L’estudiant va interpel·lar a Àngel Ros sobre la situació degradant del barri, donat que un grup d’estudiants han estat treballant en un reportatge sobre aquest barri de Lleida.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari