L’Hospital Clínic va notificar diumenge 5 de març a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya que havia sofert un ciberatac de tipus ransomware. El ciberatac va afectar el Clínic, els centres CAP Casanova, CAP Borrell i CAP Les Corts i el centre de recerca IDIBAPS. El Clínic es va veure obligat a suspendre més de 2.000 consultes externes, 150 operacions i desenes d'extraccions.
Avui els Mossos d'Esquadra han fet caure la pàgina web dels delinqüents, després que el grup Ransomhouse hi pengés informació robada del centre sanitari. Segons l'Agència de Ciberseguretat, cada any hi ha, només a Catalunya, al voltant de 1.700 milions d'atacs. Però com es gestiona una situació com aquesta des de la comunicació empresarial i institucional?
El Grup de Treball de Comunicació Corporativa del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza la conferència "Comunicació i ciberseguretat: El cas de l'Hospital Clínic" el pròxim dimarts 18 d'abril, a les 18.00h, a la sala de Juntes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, Barcelona). Comptarem amb la participació de Marc Bataller, director de comunicació del Departament de la Presidència; Carlota Santos, responsable de Comunicació i Relacions Institucionals de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital i Xavier Francàs, cap de comunicació de l’Hospital Clínic.
L'objectiu de la reunió serà compartir impressions i reflexionar sobre la gestió comunicativa del recent ciberatac a l’Hospital Clínic de Barcelona. Avui empreses i organitzacions han d’estar al dia sobre les últimes tendències i amenaces en matèria de ciberseguretat i adoptar les mesures necessàries per garantir la protecció de la informació delicada. La comunicació eficaç és clau per mantenir una relació positiva amb els clients, proveïdors i altres parts interessades, així com per millorar la productivitat interna i la coordinació entre els empleats.
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2025
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20 contacte@periodistes.cat