Durant aquests tallers, periodistes col·legiats ajuden els participants a adquirir una mirada crítica i identificar la desinformació.
Tere Giné, directora de la Plana Ràdio i encarregada d’impartir-lo, explica que “els tallers adreçats a la gent gran son diferents dels que fem als centres educatius per la gent jove. La gent jove domina les noves tecnologies, però utilitza diferents canals per informar-se d’una manera ràpida i no tant els mitjans tradicionals, en canvi, la gent gran consumeix informació pels mitjans tradicionals, però se sent més vulnerable davant l’avenç tecnològic i solen tenir angoixa per la desinformació, sobretot es mostren molt preocupats per tot el que els arriba a través del mòbil”.
Durant el taller es donen a conèixer les tècniques utilitzades per difondre informació falsa, les motivacions que hi ha darrere d’aquestes pràctiques, i s’ensenya verificar els continguts que es consumeixen: “Sempre els alertem que abans de compartir verifiquen la informació que reben, que no se’n refiïn d’aquells titulars que criden l’atenció i que ens desperten emocions, perquè les notícies falses van directament a les emocions i ens impulsen a compartir sense analitzar el contingut” remarca Giné.
El taller s’emmarca dins el programa EduMèdia i pretén ajudar la gent gran a distingir entre fonts d’informació creïbles i no creïbles i reconèixer la desinformació. La iniciativa es va estrenar el 2024 arreu de Catalunya, i des d’aleshores ha comptat amb la participació de 300 adults d’entre 60 i 90 anys.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari