Aquest procés és la culminació de més de sis mesos de treball en que hi han participat mig centenar de persones de diferents àmbits -col·legis professionals, sindicats, universitats, associacions professionals, administració – on s’ha fet una anàlisi de la situació actual del sector i de les mesures que s’haurien d’implementar per a millorar la viabilitat de les empreses i evitar la destrucció de més llocs de treball.
Les mesures incideixen en les qüestions relatives a aspectes com la política industrial, la fiscalitat, l’ocupació, el marc laboral, la formació, la política de subvencions i publicitat, el dret a la informació o l’impacte de la tecnologia. Unes conclusions que es presentaran en un acte públic durant el mes de maig i que servirà per ratificar el document i fer-lo arribar a les diferents instàncies vinculades amb el sector de la comunicació.
Iniciativa pionera
La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació ha estat la primera iniciativa que s’ha fet en aquest sentit a tot l’estat en la que hi ha participat tots els actors implicats en el món de la comunicació a Catalunya i que han aconseguit no només trobar-se per analitzar la situació, sinó subscriure un document conjunt que assumeixen en la seva integritat.
La Mesa sectorial es va crear per iniciativa de la Plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social, integrada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, el de l’Audiovisual i els sindicats del sector. Durant aquest temps, la Mesa ha reunit una trentena d’entitats entre les quals les diferents associacions professionals de l’àmbit de la premsa, la ràdio, la televisió, productores audiovisuals, sindicats, universitats i administració.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari