Sota el títol "L’educació, factor de competitivitat", Àngel Ros va exposar un model de ciutat en què l’educació constitueix un element de competitivitat i progrés indissociable del nou model de societat què vivim. El paer en cap també va defensar un nou model de relacions entre Catalunya i Espanya. El president del CPC Lleida, Josep Lluís Cadena, va fer una breu presentació abans d'iniciar la conferència, la qual va finalitzar amb un torn de preguntes i un debat moderat pel vicepresident del CPC Lleida, Jesús Riverola.
L’alcalde de Lleida va començar la seva conferència plantejant un canvi en el model de relacions entre Catalunya i Espanya: "Han de canviar en la direcció de buscar l’equitat fiscal i el respecte institucional i cultural. I al mateix temps, Catalunya i Espanya han de trobar el seu futur en una Europa que, de moment, sembla no voler ser futur per a ningú". En aquest sentit, l’alcalde de Lleida ha destacat que els canvis, en un sistema democràtic, només poden anar en la direcció de més democràcia.
Sobre el tema central de la conferència, l'alcalde Àngel Rosa va anunciar que s'ampliarà l’oferta d’educació complementària als centres i famílies de Lleida i s’ampliaran els ensenyaments artístics "independentment del suport que puguin tenir d’altres administracions". L’alcalde també va anunciar que Lleida comptarà amb la titulació oficial de Formació Superior en Arts Escèniques i el Grau Superior del Conservatori de Música: "L’aposta municipal pels ensenyaments artístics és el futur de la ciutat en la indústria cultural".
La gran aposta en l’educació, a Lleida, segons va destacar l’alcalde és la potenciació del binomi Ciutat-Universitat. "Un model universitari com el català d’universitats locals ha d’incorporar un proteccionisme basat en l’excel·lència per garantir la subsistència i competitivitat de les mateixes". Ros ha explicat que l’aposta per l’excel·lència, per exemple, en el món agronòmic, biomèdic, tecnològic i de les ciències socials vol dir "l’exigència, en el marc universitari català, de l’exclusivitat en l’enginyeria agronòmica i la capacitat d’impartir estudis de veterinària".
Coincidint amb la 15ena edició de la xerrada, que es realitza des de l’any 1997 (l’any 2011 no es va realitzar pel calendari electoral) i aprofitant el marc del Magical Media, la Conferència va ser retransmesa per streaming i també es va poder seguir pel Twitter del CPC @cpclleida i també s’ha creat un hashtag específic #cpcros de la xerrada.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari