• Convocat el II Premi Periodisme, Salut i Drets Socials Tarragona

    9 octubre, 2024

    La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent han presentat aquest matí la segona edició del Premi Periodisme Salut i Drets Socials Tarragona.

    Adserà i Giralt presenten la segona edició del premi
    Autor:
    LC

    En roda de premsa, Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent, i Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han donat a conèixer les bases d’aquesta segona convocatòria.

    L’objectiu és donar continuïtat a la primera edició del premi, a la qual es van presentar 31 treballs periodístics de l’àmbit de la salut i dels drets socials que van destacar per la qualitat, la varietat de temàtiques abordades i la diversitat de formats.

    Amb una dotació de 5.000 euros, l’objectiu del guardó és promoure i incentivar el tractament dels temes de salut i drets socials en els mitjans de comunicació, així com reconèixer la professionalitat dels periodistes que s’hi dediquen.

    En la mateixa línia que l’any anterior, hi ha convocades dues categories. D’una banda, la Categoria de Salut i Drets Socials, amb una dotació de 3.000 euros, i a la qual podran optar treballs publicats o emesos arreu del món, però que tinguin com a temàtica la salut i els drets socials a Catalunya. D’altra banda, la Categoria Local, guardonada amb 2.000 euros, manté la mateixa temàtica que l’anterior, però està restringida a l’àmbit territorial del Camp de Tarragona i amb autoria de periodistes de mitjans de comunicació o corresponsalies locals.

    Tots els treballs presentats hauran d’estar publicats o emesos a premsa escrita diària, periòdica o especialitzada, mitjans digitals, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o televisió durant l’any 2024 en llengua catalana o traduïts al català. La previsió és que el premi es lliuri durant la primavera de l’any 2025.

    Durant la roda de premsa, Esteve Giralt, president del Col·legi de Periodistes a Tarragona, ha reivindicat “la importància de comunicar i explicar amb rigor el sistema de salut i de serveis socials, així com la feina dels periodistes que s’hi dediquen”. Per aquest motiu, ha celebrat que el Premi Salut i Drets Socials Tarragona tingui continuïtat amb aquesta segona edició: “Confiem que el guardó creixi encara més i es consolidi”, ha manifestat.

    El director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, ha reiterat el compromís de l'organització sanitària amb la professió periodística. “Per a nosaltres és important, junt amb el Col·legi de Periodistes, promoure i incentivar el tractament dels temes de salut i drets socials en els mitjans de comunicació, així com reconèixer la tasca dels periodistes com a garants de la informació que la ciutadania rep en aquest àmbit. La primera edició del Premi va ser tot un èxit de participació, amb treballs molt interessants procedents de tot Catalunya, i confiem que aquesta segona edició continuarà en la mateixa línia”.

    La convocatòria d’aquest guardó s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la Xarxa Santa Tecla i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb l’objectiu de promoure accions que beneficiïn el conjunt de professionals de la comunicació i el sistema mediàtic del Camp de Tarragona.

    Les bases estan disponibles a: https://www.periodistes.cat/actualitat/noticies/bases-i-formulari-ii-premi-salut-i-drets-socials

     

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.