• L’exposició “Emocions” de Montserrat Santamaría s’exhibeix al Col·legi de Periodistes de Catalunya

    13 maig, 2024

    "Emocions" reivindica el talent de la fotògrafa Montserrat Santamaría, una dona originària de Terrassa, amb molt de talent i sensibilitat per captar la vida del carrer. La inauguració va tenir lloc el 16 de maig a les 18.30 hores, amb participació de l'autora i del comissari, Cristóbal Castro. a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, principal).

    Un retrat de la fotògrafa Montserrat Santamaría
    Font:
    Montserrat Santamaría

    Originària de Terrassa, als anys seixanta Montserrat Santamaría es va casar i va traslladar-se a Madrid amb el seu marit, i també fotògraf, Ramón Masats. Va començar a fotografiar amb una Pentax, però al cap de poc temps d'introduir-se en el món de la fotografia va aturar la seva carrera per ser mare de tres fills. El 1975 va reprendre la seva trajectòria començant a treballar en el laboratori de Cambio 16, una revista de gran rellevància durant la Transició espanyola, uns anys que recorda com un aprenentatge molt fructífer.

    Actualment amb 86 anys, Santamaría continua fent fotografies però en el seu equip hi ha incorporat el telèfon mòbil amb el qual també captura instantànies de la societat actual. Ha participat en diverses exposicions de renom internacional, entre elles l'exposició itinerant de World Press Photo, on va destacar per la seva mirada única i sensible. El 1988 va rebre el premi especial en el concurs Children in Focus.

    Des de retrats íntims fins a paisatges urbans captivadors, l'obra de Montserrat Santamaría reflecteix la seva mirada i passió per captar la vida de carrer amb autenticitat i sensibilitat. L'exposició, produïda per l'Ajuntament de Terrassa, municipi natal de la fotògrafa, es podrà veure a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (rambla de Catalunya, 10, principal) durant el segon trimestre de l'any.

    Santamaría va tenir com a mestres a Gabriel Cuallado, Paco Gómez i Ramón Masats. Precisament l'objectiu del comissari Cristóbal Castro amb "Emocions" és fer justícia a aquests fotoperiodistes i fer-los el reconeixement que es mereixen. Aquest és també l'objectiu del Grup de Treball de Fotoperiodistes que impulsa la iniciativa. 

    1 Comentari

    1. Carmen Alicia Alarcón
      Montse Santamaría captura con gran sensibilidad artística el espacio callejero del habitante en la ciudad. «El instante decisivo» reflejo de la vida

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.