Amb aquests nou títols, tindràs l'oportunitat d'explorar àmplies àrees que abasten investigacions acadèmiques, literatura contemporània, història, feminisme, cultura i molt més. Descobreix totes les novetats disponibles.
El Centre de Documentació posa a la disposició de tots els col·legiats i col·legiades el servei de préstec dels més de 8.000 títols de temàtica professional de què disposa. Aquest servei es pot sol·licitar presencialment, al Centre de Documentació, o fent la reserva a través d'aquest catàleg per passar a recollir-lo posteriorment. Cada col·legiat/da pots demanar un màxim de 5 documents durant vint-i-un dies naturals, amb opció de pròrroga. Pots posar-te en contacte amb el Centre a través de: documentacio@periodistes.cat
El Papus (1973-1987). Contrapoder informativo en la Transición española de Maria Iranzo Cabrera
Narra la història del setmanari satíric "El Papus", que va desafiar el règim franquista i la Transició espanyola amb humor polític i satíric. El primer objectiu que es van marcar des de la redacció fou demolir els pilars del règim, sòlids, fins i tot després de la mort del dictador, però amb el pas del temps s’anà posant al centre de la crítica aquells que abusaven dels poders de l’Estat, sense distinció d’ideologies ni d’institucions. La història del periodisme espanyol recupera amb aquest llibre les vicissituds de la revista d’humor que va assolir el tiratge més alt entre octubre de 1975 i juliol de 1976; i també, l’experiència del primer mitjà de comunicació que va patir, en democràcia, un atemptat terrorista amb una víctima mortal.
Tu Atención, Por Favor de Roger Casas-Alatriste
Roger Casas reflexiona sobre com l'atenció s'ha convertit en un recurs escàs en un món saturat de contingut i competència per l'atenció dels usuaris, el que es coneix com a “l’economia de l’atenció”. L'autor entrevista experts en diverses àrees, des de sèries fins a publicitat per explorar quines són les estratègies que s’utilitzen per captar l'atenció i com la creativitat i la tecnologia evolucionen en aquest context.
Antonio Franco, un gegant del periodisme una edició del Col·legi de Periodistes de Catalunya
Aquest llibre se centra en la figura d'Antonio Franco, l'exdirector d'El Periódico de Catalunya, qui va deixar una empremta inesborrable en el periodisme des de la Transició. Aquesta obra reuneix els articles, entrevistes i cròniques més destacats del periodista, oferint al lector una perspectiva valuosa sobre el periodisme a Espanya.
Una pregunta para Elena de Marga Durá
La història es desenvolupa el 1952 i la protagonista és la Berta, una jove òrfena que viatja a Barcelona amb la seva mare adoptiva per assistir a un esdeveniment religiós important. Tanmateix, el seu interès real és conèixer la doctora Elena Francis, conductora d'un popular consultori radiofònic. La història explora com aquesta trobada canvia la vida de la Berta i l'apropa a la llibertat, alhora que enfronta un esdeveniment que les unirà.
Guía de propiedad intelectual para organizaciones profesionales d’Unió Profesisonal i CEDRO
La Guia de Propietat Intel·lectual per a organitzacions professionals té com a principal objectiu informar sobre els mecanismes per a la protecció del coneixement específic generat per la comunitat col·legial; coneixements qualificats, especialitzats i complexos propis d'un progrés humanista, científic, industrial i tecnològic que impulsen actualment professions com les agrupades en l'Unió Professional. També inclou pautes per al respecte dels drets d'autor de tercers.
Llucieta Canyà, l’etern oblit: una escriptora en un món d’homes de l’Associació Indilletres
Llucieta Canyà va ser una destacada escriptora, dramaturga i periodista catalana que va viure i treballar durant els primers anys de la dècada del 1930. La seva trajectòria professional va estar marcada per les dificultats que les dones enfrontaven en aquella època en l'entorn laboral, fora dels límits de les seves llars. La seva obra i la seva trajectòria són un llegat històric del feminisme en el camp de la cultura i el periodisme a Catalunya, i serveixen com a testimoni per a les futures generacions.
Desmemorias de una revista satírica de José Luis Martín Zabala
"El Jueves" va formar part d'un complot jueu-maçònic-republicà per acabar amb la monarquia espanyola? És veritat que els seus dibuixants treballaven consumint grans quantitats d'alcohol mentre prenien substàncies estimulants? Va desaparèixer un col·laborador explorant els famosos límits de l'humor i van haver d’indemnitzar la seva vídua? Cap d'aquestes preguntes té resposta en aquest llibre, que es limita a explicar l'inexplicable: com uns individus perfectament normals van editar una revista d'humor que era llegida cada setmana per entre 500.000 i 750.000 lectors, un èxit que van assolir sense rebre el beneplàcit de l'establishment cultural, més aviat al contrari, i sense rebre cap mena de distincions ni subvencions. Com ho van aconseguir, doncs? Això és el que explica aquest llibre.
Nuevos y viejos desafíos del periodismo de Santiago Tejedor i Cristina Pulido
El llibre aborda els desafiaments actuals del periodisme en un context marcat per la pandèmia i la competència mediàtica. Examina la importància de la innovació i com l'acadèmia pot anticipar i abordar els problemes del mercat i la societat.
De la desinformación a la conspiración. Política y comunicación ante un escenario mediático híbrido d’Adolfo Carratalá, María Iranzo Cabrera i Guillermo López García
Les noves dinàmiques de consum d'informació han debilitat la mediació periodística i han propagat la desinformació i les teories de conspiració. Explora la crisi de credibilitat en el periodisme i el seu impacte en la societat actual.
La lectura d'aquest volum permet explorar el paper que la comunicació està tenint actualment en les societats modernes com a eina per desafiar els discursos oficials i plantejar lectures alternatives a les veus del poder, però també com a instrument per construir versions de la realitat que tenen poc o res a veure amb les veritats objectives.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari