El periodisme està aplicant la intel·ligència artificial, però sabem què hem de tenir en compte periodistes i mitjans? Ho respondran Patricia Ventura, autora de l'estudi; Albert Sabater director de la Càtedra-Observatori d'ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya; Salvador Alsius, conseller del CIC i Josep Rovirosa, secretari general del CIC. Vine a la presentació de l'estudi el dijous 3 de març, a les 12.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) presenta l'estudi "Algoritmes a les redaccions: reptes i recomanacions per dotar la intel·ligència artificial (IA) dels valors ètics del periodisme" el pròxim dijous 3 de març, a les 12.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El treball té com a objectiu dotar el periodisme d'eines per liderar la tecnoètica de la comunicació. Per assistir a l'acte cal inscriure's a través del correu cic@periodistes.cat.
Comptarem amb les intervencions de Patricia Ventura, autora de l'estudi; Albert Sabater director de la Càtedra-Observatori d'ètica en Intel·lgència Artificial de Catalunya; Salvador Alsius, conseller del CIC i Josep Rovirosa, secretari general del CIC. La IA pot convertir-se en una potent eina editorial sempre que els seus usos estiguin guiats pel compromís amb la qualitat informativa i la missió periodística de servei públic.
La creixent irrupció de la intel·ligència artificial i la tecnologia automatitzada ha transformant la manera de captar, processar, generar i distribuir les informacions i el treball dels periodistes. “Hem de fer el possible per aprofitar-nos al màxim de la tecnologia i del potencial tecnològic. Hem de posar les màquines al nostre servei”, conclou Karma Peiró, periodista, al Report.cat.. Actualment, ja són moltes redaccions les que fan ús d'aquesta tecnologia com per exemple The Guardian, Associated Press, Washington Post o Los Angeles Times.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari