L’acte va comptar amb la presència del seu amic Emilio Pérez de Rozas, encarregat de glossar la figura del guardonat, i d’una posterior taula de rodona on van participar cinc professionals de la informació que el coneixien bé, com Josep Carles Rius, Xavier Vidal-Folch, Neus Tomàs, Josep Cuní i Joan Tapia. “Seria un honor per a ell posar el seu nom al costat d’altres immensos periodistes premiats en antigues edicions, en especial el del mestre Pernau i el del seu gran i estimat Xavi Batalla, que es mereix tot premi que pugui existir”, va dir Andreu Franco durant l’acte de lliurament.
Els cinc ponents de l’acte que va tenir lloc a la seu de Barcelona del Col·legi van coincidir que Antonio Franco va ser pioner en la creació d’un mitjà de comunicació pensat per la gent, per la classe treballadora, pels veïns del barri, i no pas per les elits. Un altre aspecte que van destacar els ponents va ser la seva contribució a la millora del periodisme. “L'Antonio havia de prendre moltes decisions com a director i per això necessitava un codi deontològic. El seu llegat és el que va aportar a la professió, com la seva lluita per la independència professional”, va explicar Rius.
Per la seva part, Vidal-Folch va insistir en la feina que va fer per frenar les males praxis, que feien alguns periodistes, “comprats” per les seves fonts. Una apreciació en la qual va coincidir Josep Cuní, que es va definir com “un fill professional adoptiu d’Antonio”. El van definir com un referent del periodisme des de l’inici de la democràcia espanyola, els ponents el van recordar com un home intuïtiu, tal com va subratllar Tapia. “Era un home d’una intuïció forta. Sabia què era notícia" va dir el president del comitè editorial d’El Periódico.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari