El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) va crear el 2001 la Demarcació de les Terres de l’Ebre, fet del qual ara es compleixen 20 anys. Altres col·legis professionals, institucions i el mateix Govern de la Generalitat van fer la mateixa aposta de descentralització atenent a una demanda històrica del territori.
Tot i que aquesta descentralització no s’ha completat en molts àmbits, les Terres de l’Ebre són avui una realitat indiscutible, no només l’àmbit administratiu i polític, sinó sobretot des del punt de vista de social, econòmic i cultural. També en l'àmbit periodístic, són majoria els mitjans i els periodistes que, malgrat la configuració provincial del nostre país, distingeixen clarament el nostre territori a l’hora de referir-s’hi.
Tanmateix, alguns dels darrers esdeveniments que han tornat a situar les Terres de l’Ebre a les principals portades dels mitjans de comunicació, han posat en evidència que encara hi ha feina a fer i que a alguns mitjans i periodistes els manca informació per referir-se de manera adequada al territori format per les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. Anomenar les Terres de l’Ebre com el sud de Tarragona o incloure-les com a Costa Daurada sense cap més precisió, contribueix a desdibuixar una realitat de fa dècades que hauria d’estar del tot normalitzada.
Per aquest motiu, des de la Demarcació de les Terres de l’Ebre del CPC demanem al conjunt de mitjans de comunicació i professionals del periodisme que es refereixin a les Terres de l’Ebre pel seu nom en les seves cròniques i defugin d’altres denominacions més pròpies del passat.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari