Des que es va declarar l'estat d'alarma es van imposar nous relats. Les paraules com confinament, mascareta o teletreball s’han instaurat en el discurs diari dels mitjans de comunicació. La pandèmia, però, també ha afectat de retruc al sector periodístic a nivell professional.
L'enquesta elaborada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya durant el mes de juny, en plena fase de desescalada, ha servit per a conèixer l'afectació de la COVID-19 en l'àmbit professional. Hi van participar un total de 202 col·legiats i col·legiades, la majoria, d'edats compreses entre els 25 i els 54 anys. Segons les dades que se'n poden extreure, a un 24% els han aplicat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a conseqüència de la crisi provocada per la COVID-19 (15,3% parcial i 8,4% total) i el 5,9% ha estat acomiadat. El 70%, en canvi, no ha patit cap mesura.
El 58,4% dels enquestats van haver de canviar les seves dinàmiques de treball i van començar a teletreballar, mentre que tan sols el 3,5% va assistir de forma presencial i habitual a la feina durant el confinament. L’enquesta també ha aprofitat per preguntar sobre com afectarà la COVID-19 en un futur al sistema de comunicació català. En aquest sentit, el 80% no dubta que quedarà afeblit a causa de la crisi sanitària que ha provocat un gran descens dels ingressos als dels mitjans de comunicació.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari