El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza un debat per a reflexionar sobre la cobertura informativa del coronavirus de la COVID-19. L'epidèmia del virus està ocupant gran part de l'actualitat informativa dels mitjans nacionals i internacionals, a vegades d'una manera excessivament sensacionalista. És per això que coneixerem les impressions de periodistes i professionals el pròxim dimarts 3 de març, a les 18:00h, a la seu de Barcelona del Col·legi.
El debat comptarà amb la participació de Dani Bramon, cap de redacció de TV3; Magda Campins, membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública; Fran Garcia, director de comunicació de l'Hospital Vall d'Hebron i Joan Julibert, professor d'Anàlisi dels Discursos dels Mitjans de Comunicació a la Universitat de Barcelona. L'acte estarà moderat per Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Els mitjans de comunicació juguen un paper fonamental en la regulació de les emocions, inclosa la por. Les informacions alarmants o notícies falses ens arriben més fàcilment que les fiables. La professora de periodisme de la universitat de Cardiff, Karin Wahl-Jorgensen, ha analitzat 9.387 articles de diaris d'arreu del món i ha trobat que 1.066 (11%) d'aquests contenien la paraula "por" o mots relacionats.
El virus responsable de la COVID-19 es va detectar a la ciutat de Wuhan (Xina) i fins avui ha infectat 88.000 persones de 33 països. Però també ha contagiat un cert pànic a la població mundial pel seu desconeixement previ, l'abast real i la necessitat d'estar informat minut a minut. La cobertura del COVID-19 ha estat 23 vegades més intensa que l'epidèmia del virus de l'Ebola del 2018, durant el primer mes, segons dades de LexisNexis.
Inscripcions
Data: Dimarts 3 de març
Hora: 18:00h - 20:00h
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, núm. 10)
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari