• Presentat el Manual de Bones pràctiques en contractació de periodistes a la Generalitat de Catalunya

    18 setembre, 2018

    Una delegació del Grup de Treball de Gabinets del Col·legi de Periodistes lliura a la secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, Annabel Marcos, i a la directora general de Funció Pública, Pilar Sorribes, el manual de Bones Pràctiques en la contractació de periodistes a l’administració pública.

    Des del Col·legi de Periodistes es va explicar als màxims responsables de contractació de la Generalitat que cada cop més, els periodistes ens trobem amb majors problemes i dificultats per accedir a la funció pública i per desenvolupar la nostra professió dignament. Les titulacions universitàries i acadèmiques que ens faculten a exercir-la no són prou reconegudes dins del sistema de cossos i escales de l’administració pública. A més, cal tenir també en compte que l’adaptació de les titulacions dels estudis de periodisme i comunicació al nou Espai Europeu de l’Ensenyament Superior (EEES), també conegut com a procés de Bolonya, ha suposat la proliferació de noves titulacions relacionades amb la comunicació i el periodisme, i una certa desorientació per part de les administracions a l’hora d’establir els requisits de titulació preceptius pels candidats a l’hora de redactar les bases d’un procés selectiu.

    La delegació del Col·legi va explicar als responsables de la Generalitat que tot això fa que molt sovint aquestes places públiques no es cobreixin amb els perfils professionals adients i competents, i que aquests llocs de treball, una vegada coberts, no encaixin en el vigent sistema de cossos i escales de funcionaris i treballadors públics, ni pel que fa a les tasques que es desenvolupen, ni a les retribucions que es perceben.

    Per tot plegat, el Grup de Treball de Gabinets del Col·legi de Periodistes de Catalunya creu necessari difondre aquest  document de bones pràctiques, específic per a la contractació de periodistes per als gabinets i departaments de premsa i comunicació de les diferents administracions públiques, i entitats i organismes públics que en depenen. Les pròximes cites són amb els responsables de les Diputacions i amb les associacions de municipis perquè ho puguin fer extensiu als Ajuntaments catalans.

    Un manual força consultat

    El Manual de Bones Pràctiques ha estat l’objecte més consultat del repositori digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Des que va ser penjat, el mes de juliol d'aquest any ha rebut el 10 per cent de les visites totals. Us animem a tots aquells col·legiats/des que teniu accés a responsables d’administracions públiques, siguin grans o petites, especialment de l’àrea de recursos humans, a què els hi feu arribar una còpia.

    MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES EN LA CONTRACTACIÓ DE PERIODISTES A L’ADMINISTRACIÓ I ORGANISMES PÚBLICS

    Grups de treball:
    Comunicació Corporativa

    1 Comentari

    1. 92001
      En l'àmbit de la docència de les certificacions de professionalitat (és a dir ensenyament no reglat, subjecte i dependent de treball en tots els seus àmbits, SEPE, SOC, etc) ja fa temps que estan intentant que un carnet professional habiliti per fer docència de l'especialitat, sense necessitat de tenir el títol específic. A més, hi han diversos certificats de professionalitat lligats a la professió i que també queden fora d'aquestes contractacions. Donat l'atur de la professió i que en el nostre Col·legi tot això és un fet, crec que fora interessant que l'administració pública també ho tingués més present i, en el cas de la col·legiació, per exemple, que no només fos un mèrit, com proposeu. N'heu parlat de tot això en el grup?

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.