La cooperativa Actel impulsa aquests premis que enguany celebren la 17ena edició i que compta amb el Col·legi de Periodistes entre els membres del seu jurat
Rafa Gimena, president del CPC Lleida, va assistir ahir a l’entrega d'aquests guardons, on es va premiar la cuinera Carme Ruscalleda, el Doctor en Biología Enric Herrero i l’oli de la Cooperativa de la Palma d’Ebre.
L’oli d'una explotació de Tarragona va rebre el premi Romanico Esencia, un dels guardons de referència entre els productors d'oli extra verge d'oliva arbequina. Com a novetat d’aquest any, els convidats de l’acte van poder fer el seu tast particular i donar-li una puntuació. En el cas dels premis Romanico d'Or atorgat a la cuinera de renom Carme Ruscalleda i al Dr. Enric Herrero, Doctor en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Catedràtic de Microbiologia a la UDL des de 1992.
Responsable del Campus d’excel·lència IBERUS a la UDL, el Dr. Herrero fa estudis de biologia molecular i cel·lular per estudiar com els agents oxidants poden danyar les cèl·lules i com els antioxidants químics i els processos enzimàtics de les cèl·lules poden protegir aquestes davant l’oxidació de les seves estructures. Per la seva part, Carme Ruscalleda fou reconeguda per la seva tasca de divulgació i difusió sobre les propietats alimentàries de l'oli d'oliva.
A l'acte hi van assistir la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Josep Maria Pelegrí, entre altres autoritats.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari