• Més de 4.000 alumnes han participat en 'La Premsa a les Escoles'

    25 abril, 2017

    La iniciativa, impulsada conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”, ha acostat el món del periodisme als estudiants d’ESO i Batxillerat. Els centres avaluen el programa amb un notable alt de nota mitjana i la majoria desitgen repetir el curs vinent. 

    La VIII edició de 'La Premsa a les Escoles' ha arribat a més de 70 centres d'ensenyament i a més de 4.000 alumnes d'educació secundària i batxillerat. El programa  té l'objectiu de fomentar entre els alumnes l’interès per l’actualitat, explicar la funció social dels mitjans de comunicació i desenvolupar l’esperit crític i la reflexió. Des de principis del mes de març, més d’una vintena de col·legiats/des de totes les demarcacions del Col·legi de Periodistes han impartit xerrades sobre la professió arreu del territori català.

    eduCaixa, el programa educatiu de l'Obra Social "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes, comparteixen un objectiu comú: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. Els periodistes escollits tenen una sòlida trajectòria professional que els permet transmetre la seva experiència i coneixement sobre l’ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. 

    El programa d'enguany ha obtingut notable alt, és a dir, la mateixa de totes les edicions anteriors de la iniciativa. Cada any, l’interès de les escoles augmenta i moltes sol·liciten repetir l’experiència. Els professionals implicats avaluen força positivament les sessions, i destaquen l’interès que molts estudiants mostren per la professió i les diverses opcions formatives al respecte.

    Els professionals han comprovat com la “dieta mediàtica dels adolescents”, és a dir, les principals formes de comunicació i consum informatiu són les xarxes socials. Cal recordar les diferències entre canals d’informació i mitjans de comunicació avalats per la feina dels professionals, i s’insisteix en la importància de la procedència i rigorositat de les fonts d’informació de qualsevol notícia. 

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.