Un centenar de col·legiats/des i estudiants de periodisme es van reunir el passat 28 de novembre al vespre al CaixaFòrum per assistir al segon debat del Cicle #Futur que organitza el Col·legi de Periodistes. En aquesta ocasió, Matthew Eltringham editor del BBC College of Journalism, i Juan Luis Sánchez, sotsdirector de eldiario.es, van ser els encarregats de debatre sobre la difícil relació dels periodistes amb les xarxes socials.
Matthew Eltringham va iniciar el seu discurs recordant com, tot i que els mitjans són una font d’informació, els periodistes l’han de filtrat i tractar igual. “Ens hauríem de preguntar qui hi ha darrera dels missatges que s’envien a través de les xarxes socials”. D’altra banda, també va recalcar la importància de la imparcialitat dels mitjans, posant com a exemple la BBC. “Creiem que és millor ser els segons i tenir la raó que ser els primers i equivocar-nos”. Per finalitzar, va incidir en la importància que els mitjans creïn continguts especials per a les xarxes socials i anar a buscar les xarxes on es troben els joves.
Juan Luis Sánchez es va mostrar un gran defensor de les xarxes socials, les quals no veu com una amenaça contra els periodistes, sinó un complement. De fet, va afirmar com molts mitjans de comunicació no existirien si no fos per les xarxes socials, com eldiario.es. “Les xarxes socials són la nostra furgoneta de repartiment, la nostra antena de ràdio, ens permeten connectar el periodisme amb la societat”. Precisament, les xarxes socials i els ciutadans, afirmava Sánchez, són els qui ara forcen les agendes dels mitjans. En quan a la fàcil interrelació entre els periodistes i els ciutadans, Juan Luis ho tenia clar: “prefereixo la tirania dels lectors a la dels anunciants”.
Us recordem que el proper debat del Cicle #Futur es celebrarà el proper dijous 19 de desembre a les 19:00h amb David Bassa i Jesús Maraña per parlar sobre els nous sistemes de finançament per fer periodisme de qualitat.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari