A més de visitar les instal•lacions, la sortida també va comptar amb un tast de vins d'aquest celler de Les Garrigues.
Un grup de col·legiats -i acompanyants- del Col·legi de Periodistes de Catalunya Demarcació de Lleida van visitar dissabte passat el celler Clos Pons (del Grup Pons) a L’Albagés (Les Garrigues). El celler, que està dins la Denominació d’Origen Costers del Segre, va sorgir després que una forta nevada va obligar a arrencar 100 hectàrees d’oliveres. Davant aquesta desgràcia, el Grup Pons va decantar-se per replantar una part del terreny amb vinya.
Garnatxa, Ull de Llebre, Syrah, Marcelan, Cabernet Sauvignon, Albarinyo, Moscatell d’Alexandria i Macabeu són les varietats que concrea el Celler Pons, que actualment comercialitza 6 vins. Entre els negres hi trobem: Alges, Roc Nu i Pla de Tet, a més de la sèrie 800; entre els blancs: Sisquella i Roc de Foc. Els col·legiats van tenir el privilegi de provar el Pla de Tet, presentat unes hores abans als integrants del Club de Vins de Clos Pons.
La visita es va iniciar a la sala de bótes, a un metre i mig sota terra, on es controla al detall al temperatura, llum i humitat per tal que les bótes conservin el vi en les millors condicions. Després el grup va visitar la sala de producció on cada any s’embotellen 150.000 unitats, per bé que l’objectiu del celler Clos Pons és arribar a les 250.000. El celler garriguenc aposta per la qualitat més que per la quantitat i per una verema totalment a mà. Així que la collita es duu a terme per varietat de raïm en funció de quan es donin les millors condicions per a la seva recol·lecció.
Clos Pons exporta el 90% de la seva producció a 30 països, sobretot a Àsia (principalment, a la Xina) i al continent europeu, on Suïssa n'és el primer destí per volum.
L’anècdota de la jornada la va protagonitzar la neu, en una imatge insòlita, ja que es poc freqüent que a mitjans de novembre les vinyes de L’Albagés tinguin una capa de neu.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari