Organitzada pel Grup de treball de Cultura i innovació pel pròxim dissabte 4 de juliol, a les 11:00 hores. Els col·legi@ts interessats en participar, cal que s'apuntin per correu electrònic a comunicacio@periodistes.org. Només 25 places!
El museu, inaugurat el desembre del 2014, és el resultat de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i de la Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.
Presenta tres tipus de col·leccions: les col·leccions històriques d'arts decoratives, arts tèxtils i arts gràfiques de Barcelona que inclouen mobiliari, ceràmica, vidre, teixits, rellotges i papers pintats, entre molts d'altres objectes. Al seu costat, les col·leccions de disseny gràfic, disseny industrial i disseny de moda que s'han reunit en les darreres dècades. I finalment les arts d'autor: ceràmica d'art, esmalt d'art, joieria d'art, disciplines amb una gran tradició i gran noms de referència al nostre país.
El conjunt supera les 70.000 peces. Es complementa amb el Centre de Documentació que aplega més de 22.000 documents, relacionats amb les arts de l'objecte i el disseny: llibres; revistes i material gràfic actual i antic; arxiu d'institucions, dissenyadors i empreses; bases de dades; llibres de tendencies; eines professionals; catàlegs comercials; etc.
Per donar-hi cabuda, el nou Museu del Disseny disposa de 6.000 m2 d'espais d'exposició, 916 m2 destinats al Centre ele Documentació, uns amplis espais de reserva i conservació, amb 2.000 m2 i 160 m2 d'espais educatius on es desenvoluparan els programes de divulgació, dedicats especialment als escolars, les famílies i els joves.
El Museu ofereix 4 exposicions de mitjana durada:
Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural. La col·lecció de disseny industrial del museu està formada per uns 2.000 objectes des de 1930 fins a l'actualitat. La major part d'aquests objectes han estat dissenyats o produïts a Catalunya. L'exposició vol explicar al públic perquè i de quina manera aquests objectes han arribat al museu i han esdevingut patrimoni cultural. Objectes que formen part de la nostra vida quotidiana i que ja han entrat al museu.
Extraordinàries! Col·leccions d'arts decorativas i arts d'autor (segles III-XX) reuneix unes 1.200 peces: ceràmica, mobiliari, vidre, teixits, miniatures, rellotges, ventalls, papers pintats i peces d'arts d'autor. Una proposta visualment enlluernadora, perla qualitat i la bellesa de les peces i per l'espectacularitat del conjunt que composa un relat original d'història de la sensibilitat, d'història cultural i d'història urbana.
El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015) mostra la relació entre el vestit i el cos a partir de cinc accions bàsiques. El vestit amplia o redueix, allarga, perfila o destapa. Segons les èpoques aquestes operacions modelen unes formes o altres.
El disseny gràfic: d'ofici a professió (1940-1980) reuneix l'obra dels pioners d'aquesta disciplina: cartells, publicitat, cobertes de llibre, packaging, etc permeten veure el pas del dibuix publicitari al grafisme i, posteriorment, al disseny gratic, seguint les transformacions de l'entorn productiu.
Si voleu apuntar-vos, podeu fer-ho a comunicacio@periodistes.org indicant el número de col·legiat/da
El punt de trobada serà a l'interior de l'edifici, entrant pel carrer d'Àvila, al costat del a cafeteria.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari