L’Ajuntament de Girona ha posat el nom de Natàlia Molero i Lloret a la plaça que se situa a la confluència dels carrers Riu Güell, Pau Casals, Canonge Dorca i Francesc Rogés. La inauguració oficial va ser el dijous 16 de maig a la tarda, i va aplegar unes 150 persones.L'acte va ser conduït per l'actor Marcel Tomàs, i va comptar amb diversos parlaments. Els més sentits i emotius van ser els de la Paula (la filla de la Natàlia), l'escriptora Maria de la Pau Janer, íntima amiga seva; i l'escriptor Josep M. Fonalleras, també molt amic d'ella.
També van tenir paraules de record i homenatge per a la Natàlia l'expresident de la Generalitat Artur Mas, la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, i l'alcalde la ciutat, Lluc Salelas.
La Natàlia Molero va morir el juliol de 2015, molt aviat, massa: tenia només 55 anys. La Natàlia era moltes coses. En l’àmbit personal, optimista, lluitadora, honesta, valenta i generosa. En l’àmbit professional, escriptora, periodista, política, gestora cultural... Potser perquè era una dona curiosa, se sentia periodista, una professió de la qual opinava que “o neixes o te’n fas, no és un títol el que et dóna la professionalitat”. Oberta, intel·ligent, amb una vitalitat desbordant, una alegria encomanadissa, un somriure pillo i les idees molt clares.
Col·legiada des del 2012, sempre estava disposada a col·laborar amb el Col·legi i a implicar-se en les activitats que organitzàvem. El mateix any de la seva mort, se li va concedir, a títol pòstum, la Mosca del Col·legi. Al llarg d’aquests anys se li han retut diversos homenatges i ara tindrà una plaça a la seva ciutat, Girona.
La Natàlia Molero va ser directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona entre 1995 i 1997 i directora de la Filmoteca de Catalunya entre 1997 i 2000, així com Cap de Gabinet del Conseller de Cultura Jordi Vilajoana. Des del 2011 fins que es va morir va ser directora de la Casa de Cultura de Girona.
Llicenciada en Filologia hispànica per la Universitat Autònoma i màster en Administració pública per Esade. Va ser professora universitària i va presentar el concurs de TV3 A+ a+, i va col·laborar en mitjans de comunicació públics i privats. Es va destacar en la defensa de les curses de braus i en contra de la seva abolició a Catalunya.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari