El Col·legi de Periodistes de Catalunya, en col·laboració amb el Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), el Sindicat de la Imatge UPIFC, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i la Unió de Periodistes Valencians (UPV), ha elaborat la guia Drets i límits del periodisme gràfic, que vol protegir la llibertat de premsa i ajudar els professionals a treballar amb seguretat jurídica.
Aquesta guia es presentarà a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes el dimecres 4 de desembre, a les 5 de la tarda, en un acte obert a tothom. Cristina Calderer, responsable del Grup de Treball de Fotoperiodisme del Col·legi de Periodistes; Ana Jiménez, coordinadora del projecte; i Roser Vilallonga, que ha format part de l’equip que ha elaborat la guia, explicaran els objectius d’aquesta publicació i respondran a les preguntes que se’ls formulin. El fotoperiodista Jordi Ribot, membre de la Junta de Girona, clourà l’acte.
Els assistents que ho vulguin es podran endur un exemplar de la guia (que trobaràs adjunta en pdf al final d'aquest text). El document neix de la necessitat de protegir l'espai de treball dels fotoperiodistes, que sovint veuen limitat l'accés a esdeveniments d’interès públic. La guia vol respondre a la creixent criminalització de la fotografia, que redueix la transparència i complica la defensa de la llibertat d'informació i pluralitat, malgrat que el dret a la informació preval sobre el dret a la pròpia imatge.
Aquesta guia s'inspira en el document Drets i límits del Periodisme gràfic, publicat per la Unió de Periodistes Valencians el 1998. Ara, el Col·legi de Periodistes, juntament amb el SPC, l'UPIFC, el CIC i la UPV, ha recollit situacions reals del sector per oferir una eina que protegeixi els drets d’informació i privacitat.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari