El llibre “Cuina Amiga. Fogons solidaris”, editat per Como Pomona, i escrit pel periodista col·legiat i sommelier Rafa Gimena Molina relata la creació i experiència del col·lectiu Cuina Amiga. Aquest grup solidari, format per una vintena de restauradors lleidatans, cuina un dia a la setmana per l’espai comunitari “El Menjador” que gestionen la Fundació Jericó i el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida.
La presentació del llibre comptarà amb la presència de Neus Bonet, exdegana del Col·legi de Periodistes, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, Ferran Perdrix, president de Fecoll, un representant d’El Menjador, i Lluís Bonillo, impulsor de Cuina Amiga. En acabar la presentació, es farà una copa i un vermut amb productes del territori.
El llibre està dissenyat i maquetat per l’estudi Latipo i té un preu de 20 euros que es destinen íntegrament al projecte “El Menjador” gràcies al suport d’entitats i productors locals que han finançat la seva edició i impremta.
A més de fer crònica del naixement de Cuina Amiga, el llibre relata i explica el projecte així com les dues entitats locals que el patrocinen i gestionen. En una segona part, amb un centenar de pàgines il·lustrades amb fotografies de Javier Martín Cabello, es fa una ressenya de cada un dels vint-i-cinc restauradors vinculats al col·lectiu. Finalment, també incorpora un receptari amb vit-i-cinc elaboracions facilitades per cada un dels cuiners i cuineres. El llibre està dedicat al jove restaurador Pere Castaño del restaurant Malena que va participar en l'obra, però va perdre la vida en un accident de trànsit durant l’edició del llibre.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari