Un any, el 2017, que en paraules de la Degana va ser “especialment convuls” marcat pels atemptats d'agost a Barcelona i Cambrils i pel Procés engegat amb el referèndum de l'1 d'Octubre i les eleccions del 21 de desembre. Per aquest motiu Neus Bonet va recordar que "com a col·lectiu no ho hem tingut gens fàcil, especialment a l'hora de deixar-nos fer la nostra feina, que ha estat marcada per les ingerències, pressions i coaccions". El 2017, també ha estat marcat, segons la degana, per la consolidació de les fake news, un "fenomen que ha anat a més fins al punt de tensar com mai el nostre Codi Deontològic". Un any en què la precarietat s'ha instal·lat a les redaccions i "ha continuat mostrant la seva cara més amarga" amb tancaments de mitjans de comunicació, expedients de regulació d'ocupació, o les dificultats d'accedir a un mercat laboral digne. D'aquí precisament va sorgir la necessitat de fer una jornada sobre aquest tema, celebrada el passat novembre, des d'on es van posar en marxa iniciatives que des del Col·legi "volen ajudar a revertir la situació i dignificar-nos com a col·lectiu", apunta Bonet. Durant l'Assemblea, i conscients de les dificultats sobretot dels més joves, es va recordar que l'any passat es va aprovar la possibilitat que els estudiants de periodisme es converteixin en precol·legiats, beneficiant-se així d'alguns dels serveis i que els hi permeti mantenir un primer contacte amb la realitat de l'ofici.
Equilibri pressupostari
L’Assemblea, com cada any, també serveix per passar compte dels números de l'any anterior i aprovar els pressupostos de l'any en curs. Així, el tresorer de la Junta de Govern, Rafa Gimena, va repassar les grans xifres del 2017. Un any "marcat per situacions extraordinàries", segons Gimena, sobretot pels atemptats i la situació política, que van provocar la disminució de vendes dels quioscos que gestiona el Col·legi. El tresorer, però, va informar que la situació es va poder equilibrar gràcies a la implementació d'un pla dissenyat per fer front a situacions com aquestes, sobretot reduint les despeses. Una política que també s'aplicarà en els pressupostos del 2018, presentats també als col·legiats i col·legiades que van assistir, i que estaran molt determinats per ajustar de manera realista els possibles ingressos d'aquest any. El tresorer va comunicar que a més de fer una contenció extrema de les despeses, es treballa intensament en l'expansió d'altres línies que contribueixin a augmentar els ingressos del Col·legi, algunes de les quals ja estan en marxa. Tant les xifres del 2017 com els pressupostos del 2018 van ser aprovats per unanimitat dels assistents.
Assemblea Extraordinària
En finalitzar l’Assemblea Ordinària, es va celebrar una d'extraordinària, per sotmetre a la decisió dels col·legiats i col·legiades la proposta que ha fet arribar la Comunitat de veïns de Rambla Catalunya núm. 10 de Barcelona, on es troba ubicada la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que vol vendre l’immoble on havia residit la portera situat a l’àtic d’aquesta finca. La comunitat de veïns no vol gastar diners en la reforma d'un espai que es troba en un estat ruïnós i que no té cap utilitat actualment. Amb la venda es pretén obtenir una liquiditat per part de tots els propietaris per poder afrontar les futures reformes que s’hagin de fer. La proposta també va ser aprovada per unanimitat.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari