El passat 27 de setembre de 2017 el CIC va fer públic l'informe elaborat per l'equip MediaACES en el qual s'analitza la informació que va ser difosa per la premsa digital catalana, espanyola i internacional relacionada amb els atemptats terroristes succeïts a la Rambla de Barcelona i a Cambrils els dies 17 i 18 d'agost d'aquest mateix any.
L'informe declara que la gran majoria dels mitjans digitals van respectar els principis que destaca el Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya i van presentar informació acurada i precisa. Això no obstant, un dels principis que s'ha vulnerat més va ser el principi 11 que fa menció a la protecció dels drets dels menors. Aquest principi ens recorda que els menors no han de ser entrevistats ni fotografiats o filmats sense el consentiment dels seus pares, fet que no es va respectar per alguns diaris en els atemptats terroristes ocorreguts. Dos dels pocs diaris que van respectar aquest principi van ser VilaWeb i El Mundo, mentre que altres van facilitar informació sobre alguns menors d'edat.
El CIC vetlla pel compliment dels principis ètics fonamentals dels professionals periodístics integrats en el Codi Deontològic i demana responsabilitat per part dels periodistes al dret a la privacitat i abstenir-se a la publicació d'imatges que mostrin la identitat tant de les víctimes com dels mortals en actes terroristes. Aquest informe d'anàlisi té l'objectiu de fer-nos reflexionar als periodistes sobre les bones i males pràctiques dels professionals de la informació i analitza els llocs web dels següents diaris: Ara, El Punt Avui, VilaWeb, Nació Digital, El Nacional, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, El País, El Mundo, The Guardian (Regne Unit), Le Monde (França), Süddeutsche Zeitung (Alemanya) i The New York Times i The Washington Post (Estats Units d’Amèrica).
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari