Els col·legiats ebrencs i públic interessat van poder aprofundir ahir al vespre de la mà d’Albert Garrido, secretari general del Consell de la Informació de Catalunya (CIC), en el coneixement de diferents articles del Codi Deontològic de la professió periodística, en un acte celebrat a la seu del CPC a Tortosa
Garrido va destacar que aquest codi, a més de marcar els principis bàsics que els periodistes han d’observar en l’exercici de la seua tasca, és encara més útil com a guia per a la gent que fa ús dels mitjans de comunicació, per a saber quan poden presentar les seves queixes perquè creuen vulnerats els seus drets. El ponent va explicar, entre altres coses, que enguany s’han presentat al CIC unes 21 queixes, una xifra molt inferior a la desitjable, en alguns països del nord d’Europa se n’arriben a presentar més de 300. En les resolucions del Centre, les queixes presentades, sobretot relacionades amb la televisió i la premsa, arriben a donar la raó en un 50% a l’usuari i l’altre 50% es resolen a favor del mitjà.
El Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya va ser proclamat l’1 de novembre de 1992 i avalat per darrera vegada el 2016 en el marc del VI Congrés de Periodistes de Catalunya i adaptat a l'actual realitat que genera Internet. Per la seua part, el CIC es va crear l’any 1997 com a organisme independent encarregat de vetllar pel compliment d’aquest codi. Integrat per periodistes i representants d'altres sectors professionals, el CIC mai té un caràcter coercitiu sinó de mediació mitjançant resolucions i recomanacions.
Després de l’interessant presentació i debat al voltant del Codi Deontològic, els col·legiats del CPC van celebrar la seua Assemblea general anual. Per a cloure la vesprada, es va fer un petit pica-pica per a intercanviar opinions i desitjar-nos unes bones festes.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari