Els periodistes i col·legiats Tomàs Carot i Josep Maria Arias van presentar este dimecres a Tortosa el seu llibre De l'Olivetti al teletreball. Mig segle de periodisme i comunicació de proximitat al Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Baix Penedès (1969-2019 i COVID-19. Un treball editat per Publicacions URV on els dos autors recullen l’evolució i els grans canvis que ha viscut el treball periodístic els darrers cinquanta anys, passant d’escriure amb una Olivetti i a cobrament a destinació, a la irrupció de les noves tecnologies i dels mitjans digitals, sense oblidar el daltabaix de la pandèmia de la Covid i una mirada als reptes de futur.
El relat l’han teixit a partir de la seua experiència personal i professional, tots dos han treballat en premsa escrita, ràdio, gabinets i empreses de comunicació, i emmarcar-lo en el context històric de cada moment. També han inclòs en esta retrospectiva les aportacions d’altres periodistes del territori.
Arias i Carot van reivindicar en l’acte d’ahir el periodisme de proximitat i van mostrar el seu desig que el llibre arribe als professionals del sector però sobretot als més joves, i que servisca de punt de partida d’altres recerques sobre la professió. De fet, el llibre preveu una edició digital i un portal web on es puga anar actualitzant el contingut.
La presentació es va fer al Museu de Tortosa en un acte conduït per la també col·legiada i periodista de la Ser, Sílvia Tejedor. Hi van ser presents la diputada i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el president de la demarcació de les Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí, representants de dos institucions que han col·laborat en el projecte juntament amb la Càtedra URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari