La finalitat principal d'aquesta celebració va ser fer de la televisió un mitjà més proper per a la ciutadania i que aquesta pugues conèixer de primera mà la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. En aquesta ocassió van comptar amb el testimoni de les i els professionals que hi participen i que van compartir amb l’alumnat les seves experiències dins la professió .
Cop d’ull a la tecnologia
A més, en els diferents tallers, els mateixos professionals van parlar de les tecnologies amb què desenvolupen les seves feines diàries. Van veure com és una realització en directe, quins materials utilitza un agència de comunicació pública i també van parlar de les noves eines de comunicació, com el conegut MO-JO (Mobile Journalism).
Programa Especial
El Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, va realitzar un programa especial a l’Auditori Enric Granados, el qual es va poder seguir en streaming i que podeu veure a través d'aquest enllaç: DIA MUNDIAL DE LA TV que va consistir en diferents tallers a on professionals de la televisió lleidatana tant convencional com a digital van fer una petita mostra de què es lo que hi ha a darrere de les càmeres, com és la producció i la posada en escena d'un programa, franges horàries, etc. Els tallers van anar adreçats a grups d'alumnes de diferents col·legis que van formar part del públic els qui també van tenir una participació més activa amb preguntes i inquietuds al voltant de la televisió.
Aquest programa especial va ser conduït per Laura Alcalde (vocal de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya). Per a la benvinguda van comptar amb el Rafa Gimena ( President de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya) qui va destacar que "dins del món de la televisió com a Col·legi de Periodistes el que ens interessa molt és defensar la figura professional del periodista i el dret a la informació que té la ciutadania d'una manera plural i honesta que garantitzi que la gent pugui rebre la informació i es configuiri la seva idea del món". També va dir "si voleu fer periodisme, el teniu que fer una forma deontològica i honesta. Contrastar les coses. Ens hem d'assegurar que el que s'està trasmetent és veritat".
Per al desenvolupament dels tallers que es van dur a terme es va comptar amb la participació dels col·legiats: Òscar Fernández Sánchez, Francesc de Dios Sans, Oriol Bosch, Santi Carles Gómez, i altres professionals del món audiovisual i la comunicació i també de la formació en aquest camp com el Toni Simó i la Mònica Visier.
Per a la realització dels tallers es va comptar amb alumnes de 3º l'ESO FEDAC Lleida, alumnes dels cicles formatius de realització d'espectacles audiovisulas i video, DJ i so d'Ilerna Lleida i alumnes de 3º de l'ESO de Lestonnac Lleida.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari