Tal i com ja es va manifestar fa uns dies, el Col·legi considera que tots els mitjans de comunicació que fan seguiment habitual haurien de poder accedir a les instal·lacions esportives durant la celebració dels partits que es disputin en les pròximes setmanes, i que a causa del Coronavirus s’hauran de disputar a porta tancada. El Col·legi rebutja frontalment el criteri de selecció de mitjans que preveu el protocol de La Liga, que només permet l’entrada d’un màxim de vuit fotògrafs; un màxim de quatre operadors de televisió; un màxim de sis mitjans de premsa escrita i un màxim de cinc emissores de ràdio. Amb el condicionant afegit, en el cas de les ràdios, que només contempla la possibilitat d’entrar a una emissora «d’àmbit regional o local», a més de tres estatals i Radio Nacional de España.
El Col·legi considera que aquestes limitacions suposen un atac al dret d’informació i que no s’ajusten a les necessitats dels mitjans, especialment a Catalunya, amb una àmplia cobertura dels partits del FC Barcelona, el RCD Espanyol i el Girona FC. També posem en dubte que el criteri a l’hora de seleccionar els mitjans que podran accedir als estadis hagi de recaure exclusivament en les associacions citades en el document.
L’amplitud dels espais que hi ha en un camp de futbol i la millora de la situació de la pandèmia, on ja s’estan plantejant moltes mesures de retorn a la normalitat, dins d’un marc de mesures de distancia social i de higiene; són factors que permeten que sigui fàcilment aplicable l’accés de redactors, fotògrafs i tècnics audiovisuals (operadors de càmera, tècnics de so,..) durant la celebració del partit. Òbviament la ubicació de tots ells hauria de realitzar-se de forma diferent a la que és la habitual.
Des del Col·legi insistim en que accions com aquestes han d’ajudar a canviar situacions que a causa de la crisi de la Covid19 s’estan vivint en diferents àmbits informatius i que de vegades, sota el concepte de mesures de seguretat sanitària o altres, es limita en excés de cel i l’accés de professionals de la informació a rodes de premsa o esdeveniments de tot tipus.
Reiterem que en moments com aquests, i com fem en altres àmbits informatius (on el la resta d'àmbits informatius), hem de demanar més que mai l’accés dels professionals a la informació per aconseguir que puguin fer la seva feina de la millor manera possible i garantir el dret de la informació que requereix qualsevol societat democràtica.
Esperem que la LFP entengui aquest posicionament i rectifiqui la seva decisió amb l’objectiu d’aconseguir el millor per tothom.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari