Se celebrarà el pròxim 11 de novembre al Palau Macaya de Barcelona amb l'objectiu de reflexionar sobre l'estat actual del periodisme, els nous formats i les tecnologies de la informació.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya treballa en la preparació del VI Congrés de Periodistes de Catalunya que se celebrarà el pròxim 11 de novembre al Palau Macaya de Barcelona. Durant aquesta jornada es presentarà el nou codi deontològic i se celebraran diverses taules rodones i ponències sobre com garantir un periodisme de qualitat i alhora adaptat als nous hàbits de consum de la informació per part dels ciutadans.
Dan Gillmor, expert en els nous mitjans digitals, Louis-Marie-Horeau, redactor en cap del diari satíric francès Le Canard Enchaîné, i Luís Collado, Global Product Partnerships Manager de Google per a Europa, seran alguns dels ponents destacats de la jornada.
El congrés comptarà també amb la participació de tots els directors de diaris a Catalunya, els fundadors de nous mitjans que s’han creat al nostre país els darrers anys, o figures destacades del periodisme com Andreu Buenafuente i Mònica Terribas, entre d’altres.
L'ofici del periodisme passa per una profunda transformació provocada per la irrupció de les noves tecnologies, que multipliquen els canals i formats d'informació disponibles i qüestionen els models editorials i de negoci dels mitjans de comunicació. Però davant l'allau d'informació que rebem, el periodisme és més necessari que mai, i per això des de la professió reivindiquem els valors de la qualitat, l'excel·lència, la credibilitat i la responsabilitat per sobre de tot, i adaptats a la nova realitat. El congrés debatrà el paper dels mitjans de comunicació i dels periodistes en aquest nou escenari i el seu rol en la defensa del dret fonamental a la informació dels ciutadans en una societat democràtica.
La crisi econòmica ha afectat la gestió de totes les empreses periodístiques, públiques i privades, i s'han adoptat nous models que intenten donar resposta a les noves necessitats, però que no sempre van en benefici de la qualitat de la informació.
En aquest context, el Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que ha arribat el moment de fer una reflexió des de i per a la professió periodística que permeti debatre obertament el moment i l'estat del periodisme i les eines disponibles per adaptar-lo a la nova realitat.
El I Congrés de Periodistes Catalans es va celebrar el 1978. Les següents edicions van ser el 1992, el 1996, el 2000 i el 2004, en format de Diàleg del Fòrum de les Cultures. Considerem que ha arribat el moment de tornar a organitzar un congrés de la professió que, entre altres, avali el nou Codi Deontològic i permeti un intercanvi d'opinions fructífer sobre com millorar l'estat del sector i de la professió.
Més informació a congresperiodistes2016.cat #periodistes2016
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari