El Col·legi de Periodistes de Catalunya participarà activament a la Setmana Mundial de l'Alfabetització Mediàtica i Informativa que commemora la UNESCO. Aquesta iniciativa global té els objectius de millorar l'alfabetització mediàtica, fomentar el pensament crític i combatre la difusió de la desinformació. Des de fa més d’una dècada apostem per l’educació mediàtica a través de xerrades i conferències
Enguany el Col·legi de Periodistes i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona han posat en marxa una iniciativa per impulsar tallers sobre educació mediàtica, a les escoles i instituts de Catalunya. Aquesta col·laboració permetrà organitzar un centenar de tallers repartits per tot el territori. Es calcula que prop de 5.000 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius se’n beneficiaran.
Del 24 al 31 d'octubre de 2023, la Setmana Mundial de l'Alfabetització Mediàtica i Informativa de la UNESCO reuneix professionals dels mitjans de comunicació, educadors, responsables polítics i institucions d'arreu del món per participar en debats, tallers i projectes col·laboratius centrats en l'alfabetització mediàtica i informativa.
El Col·legi de Periodistes hi contribuirà mitjançant una sèrie d'esdeveniments i iniciatives.
Activitats
Dilluns 23 d'octubre a les 8.05 h
Xerrada "Premsa a les Escoles" (Lloret de Mar): El periodista Josep Anton Tàssies dona una conferència a alumnes de 3r d'ESO per reflexionar sobre el seu consum d’informació i donar les eines necessàries per crear una dieta mediàtica més saludable.
Dilluns 23 d'octubre a les 9.00 h
Conferència amb Abraham Orriols (online): El membre de la Junta de Govern del Col·legi abordarà diversos aspectes de l’ofici del periodista, destacant-ne les tasques, els mètodes de treball i la importància de la seva feina en la societat. La seva presentació serà una oportunitat per als joves per comprendre millor el paper dels periodistes i els mitjans de comunicació.
Dilluns 23 d'octubre a les 16.00 h
Desmuntant la desinformació: El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza, amb l'Associació Learn to Check, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Universitat de Barcelona (UB) una jornada amb conferències, taules rodones i tallers al paranimf de la UB.
Dimarts 24 d'octubre a les 13.00 h
Conferència amb Neus Bonet (online): L'exdegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya parlarà sobre la importància de mantenir una dieta mediàtica saludable i equilibrada com un antídot clau davant del soroll que caracteritza Internet. A través d’exemples i estratègies pràctiques, oferirà orientació als alumnes d’educació secundària per identificar les fonts d’informació existents, descobrir-ne la naturalesa i posar en valor la tasca dels periodistes.
Dimecres 25 d'octubre a les 12.30 h
Xerrada "Premsa a les Escoles" (El Prat de Llobregat): La periodista Begoña Muñoz dona una conferència a alumnes de 2n d'ESO per reflexionar sobre el seu consum d’informació i donar les eines necessàries per crear una dieta mediàtica més saludable.
Divendres 27 d'octubre
Xerrada "Premsa a les Escoles" (Lleida): La periodista Rosa Rubió dona una conferència a alumnes de 3r d'ESO per reflexionar sobre el seu consum d’informació i donar les eines necessàries per crear una dieta mediàtica més saludable.
Recursos
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari