• Dinar-tertúlia amb el periodista Albert Sáez, amb el tema central de reflexionar sobre l'ofici

    31 març, 2016
    Col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes de Lleida van debatre sobre el futur de la professió.
    CPCLleida
    CPCLleida
    El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida va celebrar ahir un dinar-tertúlia amb el periodista Albert Sáez en el marc de la presentació a Lleida del seu llibre ‘El periodisme després de Twitter’.

    Abans d’iniciar la tertúlia amb els col·legiats i col·legiades de Lleida, el president de la Demarcació, Rafa Gimena, va demanar a Sáez, director adjunt de El Periódico de Catalunya i professor de la Universitat Ramon Llull, que expliqués breument el per què d’escriure aquest llibre. El periodista barceloní va narrar que fou un comentari d’una alumna, “Si no ets a Twitter, no ets ningú”, que el va fer reflexionar sobre l’impacte de les xarxes socials i els dispositius mòbils en la gestió de la informació. Segons va explicar Sáez, l’obra parteix de la hipòtesi que el periodisme és una realitat història que, com a tal, pot desaparèixer. Com explicita el subtítol del llibre, són notes per a repensar l’ofici.

    En aquest sentit, Albert Sáez exposa algunes reflexions per repensar el periodisme. Entre elles, l’autocrítica dels propis professionals, partir de la transparència com a valor fonamental en el periodisme de l’era digital o repensar el model de negoci, l’organització de les redaccions i fins i tot els perfils professionals.

    Albert Sáez va animar als mitjans i professionals del periodisme a afrontar de cara els canvis que la informació està vivint, donat que el consum informatiu ha canviat i està canviant. Durant la seva intervenció, Sáez va posar sobre la taula la pregunta què està realment en crisi dins el sector periodístic. La informació? “No, perquè es consumeix més que mai”, va afirmar. El periodisme? “Alguna part, segurament sí”. Segons Sáez, el periodisme havia desconnectar del públic i amb les xarxes socials i els nous dispositius aquesta connexió s’ha reprès.

    Durant el dinar-tertúlia els periodistes assistents van establir un debat posant sobre la taula si val la pena elaborar informacions més treballades quan les més vistes acaben sent les de titular cridaner i contingut més senzill. També es va debatre sobre la diferència entre informació i periodisme i el fet de no poder competir amb els ciutadans que comparteixen fotos o vídeos de fets que acaben sent notícia. “Periodisme és verificar dades, interpretar i explicar”, va afirmar Albert Sáez.

    La biblioteca del CPCLleida té en prèstec el llibre d’Albert Sáez ‘El periodisme després de Twitter’.

    • CPCLleida
      CPCLleida

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.