L’objectiu principal del projecte solidari, sense ànim de lucre, és construir un repositori digital que sigui testimoni de la crisi provocada per la COVID-19 a Espanya, i que estarà disponible durant 10 anys, com a mínim, al web: www.archivocovid.com.
Per aconseguir aquesta finalitat s’ha convidat a participar a tots els professionals del fotoperiodisme i periodisme visual que hagin documentat la crisi i les seves conseqüències durant aquest 2020. La convocatòria per a participar s'ha ampliat fins el diumenge 24 de gener de 2021. Els i les professionals que vulgueu participar i no hagin rebut la invitació o hagi caducat, la podeu demanar a archivocovid@uah.es i podeu consultar les bases de la convocatòria des d’aquest enllaç: aquí.
Un cop tancada la convocatòria, un grup d’editors professionals seleccionaran les imatges que formaran part de l’arxiu, destacant la qualitat, la informació rellevant i la representació visual de totes les comunitats autònomes. Els autors/es que participeu de l’Arxiu Covid conservareu la propietat intel·lectual i els drets d’explotació de les imatges.
Qui podrà consultar l’arxiu covid?
La Universitat d’Alcalà serà l’encarregada de preservar i divulgar aquest llegat, així com garantir el marc acadèmic i institucional que faci possible l’explotació no lucrativa de l’arxiu per par dels investigadors, que garanteixi l’accés dels ciutadans i preservi l’esperit del projecte com a llegat per a generacions futures.
L’arxiu serà de lliure consulta i d’accés gratuït per a tota la ciutadania, convertint-se en una eina d’informació i consulta i de treball pels investigadors i estudiants. La plataforma, a més, permetrà posar en contacte els/les autores amb qualsevol entitat interessada en les imatges.
Es tracta d’articular un registre documental per a construir una memòria col·lectiva que perduri i que ajudi a entendre l’efecte d’aquesta pandèmia tant per aquesta generació com les futures.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari