L’acte, que se celebrarà al Col·legi de Periodistes, serà presidit pel degà, Josep Maria Martí, mentre que la presentació del llibre anirà a càrrec del periodista Martí Anglada.
Per entendre l’Europa d’avui hem de recular cent anys i recordar el que va passar el 28 de juny de 1914, dia en què l’hereu de l’imperi austrohongarès i la seva esposa queien assassinats a Sarajevo, en un atemptat que va desencadenar la I Guerra Mundial. S’iniciava, amb aquesta guerra, el segle XX, que ha estat el més violent de tota la història d’Europa. Desenes de milions de persones van morir a causa de les dues guerres mundials i dels moviments totalitaris que el segle va engendrar. El fracàs de la utopia igualitària comunista travessa aquests cent anys i comporta, en certa manera, la desqualificació de l’optimisme ideològic nascut de la Il·lustració. A la vegada, però, aquest és el segle de l’emancipació de la dona i de l’accés a uns nivells de benestar material com mai no s’havien conegut en tota la història de la humanitat.
Agustí Pons Mir
Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Ha publicat, entre d'altres, els llibres següents: Converses amb Frederica Montseny (1977); Retrats contemporanis (1991); Deu daus (1991, Premi Joan Fuster i Premi Nacional d'Assaig); Joan Triadú, l'impuls obstinat (1994); Pere Calders, veritat oculta (1998); Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona (2000); Nèstor Luján. El periodisme liberal (2004, Premi Crítica Serra d'Or); Temps indòcils (2007); Cartes a Clara (2010); i El notari Raimon Noguera i el llegat de Picasso, Miró i Pau Casals (2011).
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari