• A grans mals, remeis imaginatius

    Salvador Alsius
    -
    31 juliol, 2018

    Llegim que el 2022 circularan per la xarxa més notícies falses que verídiques. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Salvador Alsius reflexiona sobre les receptes proporcionades per la Comissió Europea per combatre les fake news: el periodisme de qualitat i l'educació mediàtica. 

    L’educació mediàtica és clau per lluitar contra les mentides als mitjans. | Foto: NeONBRAND (Unsplash)

    Podem estar discutint eternament si la profusió de notícies falses, les famoses fake news, és una mera variant de la mentida de tota la vida o un fenomen realment nou. En tot cas, és l’assumpte que més ha propiciat darrerament que el món mundial s’interessi per algun assumpte relacionat amb l’ètica informativa. I, encara que només sigui per això, benvingudes siguin les fakes news, les llufes, o com se’n vulgui dir.

    A principi de 2018 la Comissió Europea va posar en marxa una comissió d’experts per tractar de la qüestió. És una de les iniciatives rellevants que les altes instàncies polítiques han pres per mirar de fer tallafocs a l’incendi devastador de la desinformació. Dos mesos després, el març, la comissió va treure l’informe A multi-dimensional approach to desinformation (Una aproximació multidimensional a la desinformació), a partir del qual la Comissió va fer pública la comunicació Tackling on line desinformation: a Europe an approach (Abordant la desinformació en línia: un enfocament europeu).

    Pots llegir l’article sencer a Report.cat

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.