Equip docent


 • L’equip docent del Centre de Formació està format per professors d'alt nivell, amb una àmplia formació acadèmica i experiència professional, especialistes en la matèria impartida. Es tracta de professionals que treballen actualment en mitjans de comunicació, en empreses i institucions en l'àmbit de la comunicació corporativa o com a autònoms, i amb una dilatada experiència com a docents en centres privats o universitats.

  Adrià Alsina Leal

  Consultor del Banc Mundial. Politòleg i periodista, i màster en Comunicació Internacional per la Universitat Xinesa de Hong Kong. Ha treballat com a especialista en comunicació per a diverses organitzacions internacionals, com l'OCDE i el Banc Interamericà de Desenvolupament.

  Adrián Caballero Escusol

  Periodista freelance i politòleg. És el sotsdirector de Report.cat, el setmanari digital del Col·legi de Periodistes. En paral·lel a projectes com el podcast Simple Política, és també professor de Redacció Professional a ESPRI i d'Ofimàtica avançada a ESIC.

  Adriana Barcia José

  És llicenciada en Filologia Catalana (UdG), magíster en Literatura Catalana Contemporània (UAB), postgraduada en Correcció de textos orals i escrits (UdG), tècnica lingüística, correctora, examinadora i docent (Escola d’Administració Pública de Catalunya, Consorci per a la Normalització Lingüística, Departament d’Ensenyament, Universitat de Girona...). Forma part de l’equip examinador de la Direcció General de Política Lingüística. A més, va ocupar el càrrec de cap de comunicació d’una entitat gironina de referència.

  Albert Garrido Llort

  Periodista des de 1972. Ha exercit com enviat especial per a diferents mitjans de premsa i televisió. Va ser responsable del projecte internacional d'informació pels Jocs Olímpics de Barcelona i director del diari oficial dels Jocs. Ha estat redactor en cap de Política Internacional i d'Opinió a El Periódico fins el febrer de 2012. Professor del màster de Periodisme Internacional de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i de Llenguatge Periodístic a la Universitat Internacional de Catalunya. Col·labora habitualment a les pàgines d'Internacional i d'Opinió d'El Periódico, i tots els caps de setmana signa la secció Bloglobal a la portada de l'edició digital del mateix mitjà. És autor dels llibres Entre gitanos y payos (Flor del Viento, 1999) i La sacudida árabe (Icaria, 2013).

  Albert Montagut Martínez

  Albert Montagut té una llarga trajectòria com a periodista en diferents mitjans de comunicació. Entre d'altres, ha estat director adjunt de El Mundo del siglo XXI i director fundador de El Mundo de Cataluña; director adjunt de El Periódico de Catalunya i director de l'ADN. Anteriorment va ser corresponsal a la Casa Blanca, a Washington, del diari El País.

  És autor de “NewPaper. Cómo la revolución digital transforma la prensa“ (Deusto, 2012) i de “Fe de errores. Una historia real de periodistas“ (Temas de Hoy, 2008).

  Aletxu Echevarria

  Fundador i Director de The Blackout Project, productora de contingut d’entreteniment interactiu i multicanal. Cofundador i partner de Muchomove, xarxa de solucions publicitàries per a dispositius mòbils. Vicepresident de Eiken, clúster de productores basques. Professor en el Màster Deusto DBA (DBS), Màster de transformació digital de l’empresa (DBS + INESDI). Màster de Branded Content i comunicació transmedia (Universitat Carlos III de Madrid).

  Àlex Poderoso Martínez

  Enginyer Tècnic d'Informàtica de Sistemes i Graduat en Multimèdia (UOC). Actualment és el responsable de l'Àrea Digital del grup editorial RBA. Anteriorment va ser cap de Desenvolupament Tecnològic d'El Periódico de Catalunya, on va treballar en la renovació del diari digital i en la integració de les redaccions online i de paper. També va ser responsable de la posada en marxa de la plataforma digital del diari Ara i cap de Mitjans Digitals de Sàpiens Publicacions. Va començar la seva carrera professional a TV3, des d'on va viure la irrupció d'internet per al gran públic a finals dels anys 90.

  Álvaro Martínez Majado

  Director de Movintracks Barcelona SL, una empresa que desenvolupa un complement de programari per a aplicacions mòbils que permet mostrar uns continguts o altres segons variables relacionades amb el context (situació geogràfica de l'usuari, si és seguidor d'un perfil a les xarxes socials o no, etcètera). Professor del Postgrau en Comunicació Estratègica Digital de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on condueix la sessió de Models de negoci en premsa digital. Ha treballat o col·laborat amb mitjans com l'Ara, ADN, Público, eldiario.es, Time Out Barcelona i Periodismo Humano.

  Ana Fernández-Aballí Altamirano

  Especialista en gestió de projectes de comunicació participativa. Doctora en Comunicació Social i Màster en Disseny i Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciada en Economia. Actualment treballa com a Directora de comunicació i gestió de projectes a l’Associació La Xixa Teatre.

  Ana González Tadeo

  És actriu i formadora en Habilitats de Comunicació Presencial. Treballa amb professionals del món audiovisual, de Tv3, Àpunt, Rtve; amb centres de formació universitària, Istituto Europeo de Design IED, Culinary Institute Barcelona, i amb empreses de diferents àmbits.

  Pàgines