El Museu d'Història de Catalunya acollirà l'exposició "Dones a les ones", que posarà en valor el treball professional de les dones al llarg dels 95 anys de ràdio a Catalunya. Es podrà visitar des d'aquest dijous 22 d'octubre fins al diumenge 21 de febrer de 2021.
El director de Radio Roda, Miquel Vilar, més conegut com en “Manolito” i la locutora Lídia Ruano, a la dècada dels cinquanta. Arxiu Família Ruano.
L'exposició "Dones a les ones" presenta una visió panoràmica i històrica de gairebé un segle del mitjà radiofònic a Catalunya, destacant especialment la contribució de les dones, que han participat en múltiples àrees de treball per a convertir la ràdio en l’eina de comunicació que és actualment. El Museu d'Història de Catalunya obrirà aquesta exposició al públic a partir del dijous 22 d'octubre i fins al 21 de febrer de 2021. La comissària de l'exhibició és la col·legiada i sòcia de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, Elvira Altés.
A més, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha cedit a l'exposició la revista Annals del Periodisme Català núm. 7. Va ser una revista d'anàlisi i reflexió professional que es va publicar entre els anys 1984 i 1995. Es dedicava preferentment a la publicació de números monogràfics que resumien la informació ordinària difosa per l'Associació de Periodistes de Barcelona, l'Associació de la Premsa de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Dones a les ones vol posar en relleu la lluita de les dones per obtenir el respecte professional, i per normalitzar i equiparar les condicions laborals i socials de la seva feina amb la dels seus companys. El recorregut de l'exposició comença amb els inicis de la ràdio als anys 30 i passa per l’edició de programes adreçats al públic femení, el Franquisme, la Transició, fins a la manera com han evolucionat els informatius des dels anys 30 fins l’actualitat.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari