El Col·legi de Periodistes de Catalunya forma part del fort teixit de la societat catalana i, per això, cada any amplia les seves relacions amb diverses institucions del país. Són relacions que amplien la coneixença de les necessitats i prioritats de la nostra professió en altres àmbits, i que enriqueixen al nostre col·legi i els serveis als nostres col·legiats. La relació amb les universitats, altres col·legis professionals, associacions catalanes, federacions internacionals de periodistes, etc, mantenen als periodistes dins de la òrbita social.
A continuació es presenten els convenis vigents actualment.
Projecte ‘Premsa a les escoles’, amb l’objectiu d’apropar i incentivar als alumnes en la lectura de la premsa.
Facilitats pels estudiants de comunicació per utilitzar alguns serveis del Col·legi, com el Centre de Formació i Desenvolupament.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya forma part de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.Aquesta Associació neix per reforçar la presència social dels Col·legis Professionals, impulsar projectes d'interès comú actuar com a interlocutor amb les Administracions i estudiar qüestions que afectin al col·lectiu de manera transversal.
Aquest conveni permet que els treballs periodístics realitzats pels redactors del web de notícies Wikidiari.info puguin oferir-se i publicar-se a les edicions pertanyents a l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal.
L'objecte d'aquest conveni és establir un marc formal de col·laboració entre el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) en l’àmbit dels estudis sobre mitjans de comunicació i noves tecnologies.
La llibreria Medios ofereix al Col·legi de Periodistes novetats editorials d’interès pel col·lectiu professional i com a complement al servei de formació del Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes.
Aquest conveni forma part del Pla Estratègic 2012-2014 del Centre de Documentació Montserrat Roig, que té com a objectiu preservar i difondre la memòria de l’associacionisme periodístic català mitjançant la digitalització i la distribució per diferents canals de difusió més enllà dels estrictament professionals.
El Col·legi de Periodistes i el CAC col·laboren en el marc dels grups de treball i de les meses sectorials que tenen com a objectiu debatre i reflexionar sobre el futur del sector audiovisual a Catalunya i dels seus professionals.
En aquest conveni de col·laboració el Col·legi autoritza la participació dels alumnes de quart curs de Periodisme de la Facultat en determinats actes i serveis col·legials, com ara la borsa de treball, el Centre de Documentació, l’assistència a conferències, exposicions i presentacions.
La Fundació Ferrer Eguizábal contribueix anualment a estimular econòmicament la professió periodística. El fons del llegat que va deixar el periodista i lletrat barceloní, Lluis Ferrer Eguizábal, fundador de l'antiga Associació de la Premsa de Barcelona, ha servit per finançar projectes de recerca, d'estudi o en forma de beques, beneficiant els col·legiats i col·legiades. El Col·legi de Periodistes de Catalunya, en compliment de les obligacions establertes pel fundador, recull el seu esperit de suport a la professió periodística catalana decidint i seleccionant anualment els projectes que seran objecte d'aquestes ajudes.
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20 contacte@periodistes.cat