L’economia de creadors ha anat guanyant terreny aquests últims anys i s’ha convertit en una alternativa cada cop més interessant per a molts professionals, actuals i futurs, del periodisme i la comunicació.
En aquest nou escenari, els creadors individuals de continguts de tota mena, normalment basats en allò que els apassiona i dominen de manera especial, generen ingressos que els permeten viure d’aquesta activitat o generar ingressos complementaris.
Durant les diferents sessions de l’Escola d’Estiu parlarem de la creació de continguts digitals, guiats per periodistes experts que han triomfat en diferents plataformes, per aprendre de la seva experiència, conèixer de primera mà com ho han fet i rebre consells pràctics que ens ajudaran a saber quins continguts encaixen bé i a tenir èxit en les nostres publicacions digitals.
També descobrirem quines són les principals plataformes de publicació per a creadors de continguts digitals i sabrem quins programes, oportunitats i avantatges ens ofereixen.
Del dilluns 1 de juliol al divendres 5 de juliol de 2024. Sessions presencials
Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla de Catalunya, 10. Barcelona
Si no pots assistir de forma presencial, també pots seguir els cursos on line. Només cal que ens avisis abans a través del correu de cfd@periodistes.cat en el moment de fer la inscripció.
Periodistes, productors de continguts, editors, responsables de comunicació, professors, emprenedors, estudiants i altres professionals interessats en aquesta temàtica.
Els cursos són independents i et pots apuntar a tants com vulguis, fent la inscripció per a cada formació. Si t’inscrius a les sis formacions de l’Escola d’Estiu alhora, tindràs un 10% de descompte en la matrícula, amb un preu final de 145€ per a col·legiats i 291 € per a no col·legiats. A més, hi haurà un nombre de places bonificades per als col·legiats a l’atur.
Per a més informació contacta amb nosaltres a través del correu cfd@periodistes.cat o al telèfon 933171920.
Programa
Professor: Ismael Nafría
Periodista, escriptor, consultor, professor i conferenciant especialitzat en mitjans digitals. Editor de la newsletter “Tendenci@s” des de l’any 2017. Autor dels llibres La reinvención de The New York Times (2017) i Clarín, actualizado, entre d’altres. Va ser director de l’edició espanyola de la revista National Geographic (2019-2022) i periodista en residència (2016-2017) del Knight Center for Journalism in the Americas de la Universitat de Texas a Austin (EUA). Prèviament, va treballar en els equips de direcció digital dels grups Godó (2008-2016) i Prisa (2005-2008).
Newsletters: Tendenci@s y Hoy en internet
Programa
Primera part:
Professora: Clàudia Rius
Periodista. Directora de comunicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, és una de les creadores del pòdcast "Gent de Merda" reconegut en els Premis Sonor 2023 al "Millor podcaster". Rius ha estat cap de redacció del diari cultural Núvol i també va ser una de les impulsores del Canal Malaia, un projecte per promoure la creació de continguts en català a Internet.
Pòdcast: Gent de Merda
Segona part:
Professora: Idoia Cantolla
Llicenciada en Periodisme i Màster en Comunicació Corporativa i Disseny Multimèdia. Està especialitzada en gestió de projectes digitals multiformat i en el desenvolupament estratègic i creatiu de contingut digital i màrqueting de contingut. Ha format part de l'equip de llançament de Nubico (ara Nextory) a Espanya com a Responsable de Contingut. Durant tres anys ha liderat l'equip d'Original Publishing de Storytel, creant continguts originals per a la plataforma i posteriorment ha liderat el llançament a Espanya de la plataforma de podcàsting danesa, Podimo, on com a Head of Content ha estat directament responsable de la creació d'un catàleg de gairebé 500 xous originals.
Agència i consultora: A Todo Trend
Programa
Professor: Roc Massaguer
Periodista. Després d'una llarga carrera a mitjans, amb especial atenció a l'esport, com ara Catalunya Ràdio, la Cadena Ser, els mitjans locals de Terrassa i l'ACB (Asociación de Clubes de Baloncesto), comença a crear contingut per YouTube el 2010, sent un dels pioners a l'estat. Des de llavors alterna la seva presència online sota el nom d'Outconsumer amb la formació sobre màrqueting online, ús responsable de xarxes i comunicació i creació de contingut a universitats i entitats.
YouTube: Outconsumer
Twitch: Outconsumer
Programa
Professora: Mar Manrique
Periodista, creadora de contingut i editora de Fleet Street, la newsletter sobre periodisme, tendències i mitjans de comunicació amb difusió entre professionals d'Espanya i Llatinoamèrica. Actualment, és redactora a la consultora Prodigioso Volcán i col·labora amb la revista S Moda (El País) i La Vanguardia.
Newsletter: Fleet Street
Programa
Professora: Mayka Jiménez de Aranoa
Doctorada en Art, periodista, escriptora i professora universitària. Directora de ShowDroom Comunicació des del 2012. La passió per la moda i el luxe la van portar a formar part de l'equip que va llançar el 2007 l'edició digital de la revista ELLE. Ha col·laborat en programes de ràdio i televisió i en mitjans com La Vanguardia, El País, Dona Avui, Yo Dona o Harper's Bazaar. Va publicar durant diversos anys el bloc “Lujosa Barcelona” a ELLE. Ha col·laborat com a consultora i executora de projectes digitals, campanyes de màrqueting digital i de màrqueting d'influencers amb nombroses companyies.
Instagram: @maykajdearanoa
Programa
Professora: Bet Molina
Periodista i creadora de contingut cultural. Actualment, prescriptora cultural d’Els Experts d’iCat, presentadora del programa d’entrevistes i literatura de 3CAT, Literal, col·laboradora al programa cultural NERVI i creadora de continguts informatius a les xarxes d’EVA. Utilitza el seu perfil de TikTok per parlar de tot allò que l’interessa, des del feminisme fins al periodisme, però sempre passant per la cultura.
TikTok: @bet_molina
16/12/2024 Barcelona |
13/12/2024 Barcelona |
12/12/2024 Tarragona |
12/12/2024 Andorra la Vella |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20 contacte@periodistes.cat