• Webinar: Fact checking digital: kit d’emergència

    Objectius del curs

    Internet i les xarxes socials han impactat enormement en les rutines, la narrativa i la distribució de la feina periodística. L’entorn digital comporta també un repte per a la verificació d’informació. Com podem saber si un vídeo de YouTube és real o fals? Com s’ha de comprovar que determinades dades que corren per Twitter són certes o un rumor ple d’errors? Aquesta formació pretén dotar als alumnes d’un primer kit d’emergència per tal de verificar informacions, imatges i vídeos que circulen per internet i les xarxes socials. S’aprendran tant noves rutines que s’han d’incorporar com també eines que faciliten detectar mentides i continguts falsos.

    Programa

    • Verificar a internet, un nou repte
    • Fact checking, alguns trucs clau
    • Com verificar una imatge
    • Com contrastar un vídeo
    • Com verificar contingut de les xarxes socials

    Metodologia

    El format consisteix en una classe en línia en directe d’una hora de durada on es combina l’exposició dels continguts amb les preguntes que les persones que hi participin podran fer a través del xat i que seran respostes al final de la sessió. Podràs connectar-te còmodament des del teu despatx, casa o en mobilitat a l’hora escollida. Sense desplaçaments.

    Destinataris

    El curs s’adreça a tots els professionals i estudiants vinculats a la comunicació que vulguin aprendre habilitats i eines imprescindibles per a desenvolupar-se amb garanties en l’entorn digital. La formació resulta útil per a periodistes de tot tipus de mitjans, joves llicenciats, treballadors i treballadores de gabinets de comunicació i professionals freelance que desitgin enriquir la seva formació relacionada amb el periodisme digital.

    Professors

    Nereida Carrillo Pérez

    Periodista i doctora en Comunicació i Periodisme per la UAB. Impulsora de Learn to Check, projecte educatiu i divulgatiu d'educació mediàtica que col·labora amb l'edició d'aquest curs. És periodista freelance, col·labora amb el diari ARA. També és consultora web i de xarxes socials i imparteix docència relacionada amb la redacció periodística i el periodisme a internet. Els darrers anys ha treballat com a redactora multimèdia del portal de notícies 324.cat i com a professora, ha col·laborat amb diverses universitats catalanes com la UAB, la UOC i la URV. Forma part del grup de recerca Comunicació i Responsabilitat Social (Comress-InCom UAB).