• Periodisme Gastronòmic

    Curs Presencial

    Objectius del curs

    Aquest curs pretén donar a conèixer les principals claus narratives del periodisme gastronòmic, una especialitat en auge tant en els mitjans informatius com en l’àmbit de la comunicació d’empresa.

    Programa

    • La importància d'escriure sobre gastronomia. Una especialitat en auge
    • Principis bàsics de la redacció d’un reportatge gastronòmic
    • Com escriure una crítica de gastronomia. L’espai entre l’opinió i la crònica
    • L'entrevista. Teoria i pràctica

    Metodologia

    El curs combina l’explicació de conceptes amb la pràctica. Es realitzaran diferents exercicis que es redactaran i corregiran a l’aula. També es treballarà sobre textos publicats en diferents mitjans de comunicació.

    Destinataris

    El curs s’adreça a periodistes que treballen en gabinets de comunicació, a bloguers de gastronomia i també a periodistes de tota mena de mitjans de comunicació interessats en aquesta temàtica.

    Professors

    Trinitat Gilbert Martínez

    Periodista especialitzada en gastronomia, ha dirigit la revista CUINA, ha impartit l'assignatura de Periodisme gastronòmic a la UVIC durant 6 anys, i ha col·laborat en el programa Els Matins de Catalunya Ràdio. Fa classes de l'assignatura Taller de Reportatge a la Universitat Pompeu Fabra i és professora de l'assignatura Comunicació gastronòmica al Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del Cett-UB. Actualment, col·labora en el diari ARA amb temes de gastronomia, societat i educació i també en la revista digital www.etselquemenges.cat.​