• La Intel·ligència Artificial aplicada a la Ciberseguretat

    Curs Presencial Gratuït

    Objectius del curs

    La ciberseguretat esdevé un eix central, en termes econòmics i de digitalització, en un món marcat pels efectes de la pandèmia. L’augment del valor dels actius digitals és hores d’ara un reclam per al cibercrim i les noves tecnologies ja venen acompanyades de nous riscos cibernètics.

    Per aquest motiu, conceptes com ciberresiliència serà més present en el dia a dia en la societat i les organitzacions, bàsicament per ser conscients dels impactes de tensions geopolítiques o d’atacs com el de DDoS o de ransomware. És important entendre i divulgar aquests conceptes per a poder donar un servei informatiu efectiu en la protecció dels ciutadans d’una societat digital davant les principals amenaces i disposar, en tot moment, de fonts de dades i coneixement en serveis de conscienciació.

    Les perspectives de futur indiquen que la rellevància de la ciberseguretat i la necessitat de protecció enfront de la creixent activitat ciberdelictiva anirà en augment. Davant dels avenços tecnològics i de la transformació digital que es dibuixa en els propers anys, cal veure com s’aborden els nous riscos cibernètics i és precisament en aquest punt on la Intel·ligència Artificial (IA) té una importància cabdal, ja que esdevé fonamental per encarar l’evolució i sofisticació dels ciberatacs.

    Programa

    1. Presentació de l’Agència de Ciberseguretat i del CIC4Ciber
    2. La ciberseguretat: claus per entendre-la i per explicar-la a la ciutadania de forma fàcil
    3. La Intel·ligència Artificial aplicada a la ciberseguretat: reptes i oportunitats
    4. Com ens podem ciberprotegir els periodistes?

    Metodologia

    Exposició combinada amb exercicis pràctics

    Destinataris

    Periodistes de premsa escrita, ràdio, televisió i mitjans digitals, així com estudiants que volen adquirir coneixements i habilitats en l’automatització de continguts i que tenen interès en ciberseguretat. També està adreçat a consultors, professionals de gabinets de comunicació o treballadors dels departaments de comunicació que vulguin explorar formes d’aplicar la intel·ligència artificial.

    Ponents

    Mònica Espinosa, directora de l’àrea del CIC4Ciber. Agència de Ciberseguretat de Catalunya

    Tomàs Moré, Cap d’Unitat de Cultura del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

    Santi Romeu, Cap d’Unitat de Ciència i Analítica de Dades de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya