Responsabilitat social, sostenibilitat, desenvolupament sostenible, Agenda 2030, ODS, Pacte Mundial... són conceptes cada cop més presents en el nostre dia a dia. Però, sabem realment el què són i el què representen? Som conscients de la seva importància en el futur del nostre planeta? Coneixem les eines necessàries per a gestionar-los tant a nivell individual com empresarial? La crisi econòmica del 2008, així com la recent crisi sanitària de la Covid-19, són clares evidències de la necessitat de treballar plegats per un futur més ètic, responsable i sostenible, on no tant sols es tingui present la rendibilitat econòmica sinó també el benestar social i l’impacte mediambiental. En aquest curs introductori es farà un repàs de l’evolució de tots aquests conceptes al llarg dels darrers 25 anys, fent especial èmfasi en el que entenem avui en dia per ells. Així mateix, es treballarà un model de gestió de la responsabilitat social de cara a entendre com nosaltres, ja sigui a nivell individual com empresarial, tenim molta capacitat de decisió i, alhora, molta capacitat de construir el futur que volem per a les futures generacions.
Aquest curs introductori combina l’explicació teòrica i conceptual amb exemples i casos pràctics, tot fomentant la participació dels assistents així com la generació de debat.
Periodistes, directius d’organitzacions, professionals que han de gestionar ajuts a la sostenibilitat i fons europeus o persones interessades a títol individual.
Professor:
August Corrons. Doctor en desenvolupament local i cooperació internacional per la Universitat Jaume I. Director del Màster universitari de sostenibilitat i gestió de la responsabilitat social de la Universitat Oberta de Catalunya
16/12/2024 Barcelona |
13/12/2024 Barcelona |
12/12/2024 Tarragona |
12/12/2024 Andorra la Vella |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20 contacte@periodistes.cat