Els objectius d’aquest curs se centren en aportar les nocions bàsiques per evitar el sexisme en les informacions escrites, orals i audiovisuals. Identificarem les múltiples violències simbòliques que legitimen unes informacions discriminatòries per a les dones i per a qualsevol persona que no s’identifica amb el subjecte ‘home’. La perspectiva de gènere interseccional és una necessitat comunicativa que cal assolir en tot el procés informatiu.
El curs combina l’exposició de conceptes amb exemples i casos d’estudi i exercicis pràctics.
Totes aquelles professionals del periodisme i de la comunicació que volen incorporar una perspectiva de gènere en el seu treball. Aquest curs aportarà la perspectiva necessària per identificar el sexisme i les discriminacions que transmeten les informacions i ser més conscients de les eines necessàries per eliminar qualsevol tipus de discriminació, ja sigui per raó de sexe, de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de religió, entre altres.
Professora:
Isabel Muntané Rodríguez
Periodista feminista. Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Col·laboradora en diferents mitjans de comunicació; professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora del Màster i el Postgrau en Gènere i Comunicació de la mateixa Universitat. Guardonada amb el Premi Aspàsia 2019 en defensa de l’equitat de gènere i menció especial del jurat del Premi 25N de l’Ajuntament de Barcelona del 2016, juntament amb Violeta García, per ‘Dones valentes: agents d’una informació no masclista sobre les violències sexuals’.
16/12/2024 Barcelona |
13/12/2024 Barcelona |
12/12/2024 Tarragona |
12/12/2024 Andorra la Vella |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20 contacte@periodistes.cat