La ment és, tot sovint, una gran generadora de malestar i patiment emocional. Les preocupacions, els bucles mentals i el discurs intern autocrític formen part del nostre dia a dia. Els intents que realitzem per escapar d’aquest patiment acostumen a resultar poc efectius o, fins i tot, contraproduents. Ser conscients de com funciona la ment i aprendre recursos més funcionals per gestionar els pensaments ens pot ajudar a millorar la nostra autocura i salut emocional.
L’objectiu d’aquesta formació és doble. D'una banda, oferir una part més psicoeducativa i d’autoconeixement. Per prendre consciència de com funciona la ment i dels mecanismes que utilitzem a nivell personal. I de l'altra, una part més pràctica i experiencial. On ens centrarem en eines i recursos d’autocura que ens poden ajudar a relacionar-nos amb la nostra ment d’una manera més funcional.
1- La ment generadora de patiment:
2- Com establir una millor relació amb els nostres pensaments:
Estratègies:
Es combinaran les explicacions teòriques amb exercicis pràctics.
Periodistes i altres professionals vinculats amb l'àmbit de la comunicació interessats en conèixer quins mecanismes contraproduents acostumem a utilitzar per regular els nostres pensaments i que vulguin aprendre recursos per millorar la gestió de la salut emocional.
Llicenciada en Psicologia. Màster en Psicopatologia Clínica de l’Adult (UAB). Postgrau d’expert en Intervenció Familiar Sistèmica (Centre Kine). Títol d’especialista en Teràpies de Tercera Generació (UAL). Formació en tractament del trauma i EMDR nivells I i II (Institut Imaya). Membre en actiu del Grup de treball en Intel·ligència Emocional del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Treballa com a psicòloga en l’àmbit privat i en l’àmbit docent imparteix cursos sobre benestar emocional, entre d’altres.
05/11/2024 Andorra la Vella |
05/11/2024 Barcelona |
31/10/2024 Barcelona |
29/10/2024 Reus |
Col·legi de Periodistes de Catalunya 2024
Rambla de Catalunya 10, pral. 08007 Barcelona.
Tel. 93 317 19 20 contacte@periodistes.cat