Han passat gairebé set anys des que el jove tunisià Mohamed Bouazizi s’immolés a Sidi Bouzid. Les revoltes ciutadanes que es van desfermar a molts carrers àrabs van provocar la caiguda de dictadors però, com ha acabat aquella esperança que semblava havia de transformar aquelles societats? Aquest és el plantejament del nou debat que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya el pròxim 13 de juliol, a les 18:30, dins el cicle de debats "Àfrica, tan a prop i tan desconeguda".
Les revoltes ciutadanes que es van desfermar a molts carrers àrabs van provocar la caiguda del dictadors Zine el Abidine Ben Alí, Hosni Mubarak, Muamar Gadafi i Ali Abdullah Saleh. Aquella esperançadora alenada d’aire fresc, però, aviat es va extingir. Síria, Líbia i Iemen pateixen guerres civils devastadores i els militars egipcis van tornar al poder amb un cop d’Estat. D’aquelles primaveres a aquestes tardors.
Amb aquests antecedents, el cicle de debat sobre l'Àfrica que organitza el Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya vol aprofundir i conèixer amb més detall aquesta realitat d'aquest continent que es troba tan a prop, però que a l'hora encara és tan desconegut. La cita serà el pròxim 13 de juliol, a les 18:30 hores a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Rambla de Catalunya 10.
Amb la participació de:
- Nassira Sediri, feminista tunisiana i màster de gènere
- Omar Weshahy, cirurgià i activista egipci
- Sahar Talaat, periodista especialitzada en xarxes socials (intervenció enregistrada des d'El Caire)
Modera: Zouhair El Hairan, periodista i investigador marroquí, del GRITIM-UOF i secretari de l'Associació Euro-Arab
Organitza: Grup de Treball de Periodisme Solidari
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari