• L'inventari de l'arxiu personal d'Agustí Pons i Mir ja es pot consultar en línia

  14 juliol, 2020

  El Col·legi de Periodistes i la Conselleria de Cultura de la Generalitat han signat la cessió en règim de comodat per part del Col·legi de bona part de l’arxiu personal del periodista col·legiat i escriptor Agustí Pons i Mir a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Aquest important fons documental havia estat donat per l’autor al Col·legi mesos abans. Conté 4,3 m de documentació textual, 332 imatges, 23 CD's i 79 cassets d'àudio. Coneixeu el contingut consultant l’inventari amb més detall.

  Entrevista a Agustí Pons en el programa Més 324. Font: CCMA

  Aquesta iniciativa forma part del projecte  "Llegats dels periodistes - memòria de l’ofici" que té l'objectiu de preservar i difondre els arxius personals dels periodistes catalans que contenen informació rellevant per al coneixement de la història del seu temps. 

  Agustí Pons va néixer el 20 de juny de 1947 a Barcelona. El 1963 començà els estudis de periodisme a la Universitat de Navarra. El 1964 va entrar a treballar a El Noticiero Universal on va organitzar la secció de Catalunya i va crear el Suplement Literari. També va ser redactor de Destino i director d'Oriflama. El 1966 participà en la "Caputxinada" com a periodista. El 1976 va formar part de l'equip fundador del diari Avui on va ser, successivament, cap de les seccions de Cultura i Opinió, responsable del Suplement Literari i, finalment, subdirector de les àrees d'Opinió, Cultura i Espectacles. Editorialista durant molts anys, la seva columna Figures, paisatges li va valer el premi Ciutat de Barcelona de periodisme (1991). Del 1981 al 1984 va exercir de Cap del Gabinet del conseller de Cultura Max Cahner en el primer govern Pujol. Com a escriptor, ha destacat en el camp de la biografia i del memorialisme. Des de maig del 2018 és director de la Revista de Catalunya.

  Fou membre de la Junta Directiva del Col·legi de Periodistes de Catalunya; vicepresident del Centre Català del PEN Club; membre del jurat dels Premis Serra d'Or de crítica literària, de la Lletra d'Or i del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. L'any 2015 rebé la Creu de Sant Jordi "per la seva significativa presència en el panorama periodístic del darrer mig segle a Catalunya”.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.