• Demarcacions
  • La XIII Setmana dels Rahola ha programat per demà, dissabte 22 de febrer, a les 12 del migdia, a la Casa de Cultura de Girona, una conversa amb el presentador de "Saber y ganar", el concurs més veterà de la televisió espanyola. 

    Si t'has perdut alguna de les converses de la Setmana dels Rahola o, simplement, vols tornar-ne a gaudir, aquí pots llegir les contracròniques que anirem fent de cadascuna d'ells i accedir als vídeos complerts. 

    Els noms dels guanyadors es faran públics el dijous 27 de febrer, en el transcurs de la gala de lliurament dels guardons, que serà conduïda per la periodista Clara Jordan. 

    Antoni Bassas, Neus Bonet i Margarida Moles, Tino Soriano, Jordi Hurtado i Txell Feixas protagonitzen les cinc converses de la XIII Setmana dels Rahola

    La programació d'aquest any vol centrar-se en el rigor periodístic i l'experiència dels seus convidats, i allunyar-se de la voràgine comunicativa i la confusió que sovint representen internet i les xarxes socials. 

    Tornen els cursos a Girona.

    A la Demarcació de Girona hem organitzat quatre cursos perquè adquireixis noves habilitats i milloris el teu currículum: t'hi apuntes? 

    Jordi Llompart, dirigint "El misteri del Nil"

    El documental, dirigit pel periodista col·legiat Jordi Llompart, narra la primera expedició de navegació completa pel Nil Blau.

    El 25 de febrer es passarà al cinema Truffaut de Girona en un acte obert (amb inscripció prèvia) que comptarà amb la presència de Llompart i del fotògraf Michel L'Huillier.

    Diego Sánchez

    Una disputa legal sobre drets d'autor sorgida a partir d'una foto icònica de El Vaquilla, feta pel fotògraf Paco Elvira, torna a posar en qüestió l'ús de les imatges antigues.

    Irene Riart

    El fenomen que porta el nom de la cantant nord-americana Barbra Streisand, pot fer que el remei sigui pitjor que la malaltia. La periodista Irene Riart ens explica de què es tracta i amb quins personatges i temàtiques es propaga més ràpid.

    Alberto Gómez

    Vigila què dius, vigila què escrius, vigila què penges a Internet. En una època en què el llenguatge políticament correcte domina bona part dels discursos de la societat, els professionals de la informació es veuen condicionats a l’hora d’informar, ja que la resposta, sovint aïrada, de les xarxes socials implica treballar en un camp de mines. Però cal trobar, asseguren, un terme mitjà entre què genera soroll gratuït i el dret a la informació dels ciutadans. Fins a quin punt això provoca un exercici d’autocensura? Alguns periodistes responen a aquesta pregunta i reflexionen sobre el que diuen i el que no diuen.

    Francesc Ponsa

    Els mitjans de comunicació cada cop utilitzen més TikTok, la xarxa preferida dels joves.

    Adrián Caballero

    Emprendre no és fàcil. Encara menys en un sector, el del periodisme i la comunicació, en què des de fa anys les estadístiques parlen de crisis, retallades i tancaments. Tot i això, l’auge del consum digital ha animat molts periodistes a aventurar-se amb el seu propi mitjà digital, canals i pòdcasts o, fins i tot, amb una agència de comunicació. Aquí presentem tota una sèrie de consells pràctics recollits en forma de guia d’aquells que s’han arriscat i que, a hores d’ara, ja són experts en emprenedoria.

    Girona

    Carrer Nou del Teatre, 1, 17004 Girona
    972 20 91 62
    667 98 48 72
    secretariagirona@periodistes.cat
    Dilluns a divendres (9:00h a 15:00h) i dimecres tarda (16:00h a 19:00h)

    Actes de premsa

    Borsa de treball

    19/02/2025 Barcelona
    18/02/2025 Barcelona
    18/02/2025 Tarragona
    17/02/2025 Barcelona